“Samopodoba- več kot telo” Predstavitvena delavnica

kmkc_samopodoba
12 jun2018
364

Mladinski center Šmartno ob Paki, dvorana Marof 20.06.2018 ob 18:00

ŠMARTNO OB PAKI - Predstavitvena delavnica “Samopodoba – več kot telo” bo v  Mladinskem centru Šmartno ob Paki – v dvorani Marof, potekala v sredo, 20. junij 2018, ob 18:00.

 Ali ste vedeli:

- da je vsaka druga dijakinja nezadovoljna s svojim telesnim videzom

- da se število motenj hranjenja iz leta v leto povečuje

- da so tudi fantje vedno bolj izpostavljeni pritiskom modne in lepotne industrije, ki določajo »normative« telesnega izgleda

Predstavitvena delavnica je priložnost za starše in strokovne delavce ter tudi za otroke in mladostnike, ki se spopadajo s problematiko nizke telesne samopodobe pri otrocih in najstnikih, da lahko brezplačno dobijo čim več potrebnih informacij, ki jih potrebujejo za primer, da bi se odločili udeležiti sklopa večih delavnic, ki nadalje pomagajo udeležencem, da se lažje spopadajo s perečo problematiko.

Predstavitveni dogodek traja 60 minut. Udeleženci v prvem delu dobijo teoretična izhodišča v zvezi s problematiko samopodobe, v drugem delu pa se predstavijo načini in metode dela na delavnicah.

 Izvedba: Zavod Emendo Gavce

Izvajalki: dr. Lucija Čevnik in mag. Barbara Zacirkovnik

 VEČ O DELAVNICAH

V okviru predavanj in delavnic skupaj z udeleženci odkrivamo pasti medijev, modne in kozmetične industrije, ki nas silijo, da posvojimo prepričanja, da takšni kot smo, preprosto nismo dovolj dobri. Pogovarjamo se o izzivih in dilemah s področja samopodobe, s katerimi se srečujemo v različnih življenjskih obdobjih.

Za koga?

Konkretna predstavitev je namenjena staršem in strokovnim delavcem ter tudi otrokom in mladostnikom, ki jih to področje zanima, da se lahko bolje spopadajo z omenjenimi izzivi, ki se tičejo njihovih otrok in mladostnikov, ki so v aktualnem času tudi najbolj ranljiva tarča.

Zakaj?

Mladi so danes še posebej izpostavljeni negativnim medijskim, družbenim in vrstniškim pritiskom, ki vplivajo na pojav negativne telesne samopodobe. Obremenjenost z zunanjostjo se kaže v pretirani skrbi za telo (sindrom »čarobnega« ogledala). Mladi se v želji, da bi osvojili lepotni ideal, zatekajo k uporab različnih nezdravih lepotnih praks:

- pretirano hujšanje

- pretirano ličenje

- pretirana telesna vadba

- …

Kronično nezadovoljstvo s telesnim videzom pa vse pogosteje vodi v različne oblike odvisnosti in motenj hranjenja, kot so anoreksija, bulimija, bigoreksija.

Namen in ključne teme za starše in strokovne delavce:

- kako pri otrocih in mladostnikih spodbujati njihov pozitiven odnos do lastnega telesa

- na kakšen način zmanjšati možnosti za pojav negativne telesne samopodobe

- kaj storiti, ko telesna samopodoba postane problematična

- na kakšen način lahko starši otroku pomagamo premagovati težave povezane s telesnostjo

Kako?

Delavnice so namenjene prepoznavanju, izogibanju in zavračanju negativnih vplivov, ki jih imamo na telesno samopodobo. Na delavnicah se skupaj spopadamo s predsodki, ki načenjajo samozavest in vsiljujejo prepričanja, da takšni kot smo, preprosto nismo dovolj dobri.

 Brez vstopnine, vabljeni!

Vir in foto: Mladinski center  Šmartno ob Paki

Dogodek

Dne: 20.06.2018 18:00 ob 18:00
Kraj: Mladinski center Šmartno ob Paki, dvorana Marof

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Dogodki

Sorodni članki

Avtorji