Projekt »Zdrava in kakovostna prehrana«

IMG_0498
26 jun2018
219

ŠC Srečka Kosovela Sežana, Trgovina Fama Sežana, MC Podlaga Sežana 04.06.2018 do 18.06.2018

SEŽANA – Srednješolci 3. letnika gimnazije ŠC Srečka Kosovela Sežana so ob zaključku letnika in za končno nalogo pripravili zanimiv projekt z naslovom »Zdrava in kakovostna prehrana«. Odvijal se je v treh zaporednih ponedeljkih s pričetkom 4.6.2018. Na uvodnem srečanju je strokovnjakinja za prehrano Tanja Bordon dijakom predstavila nekaj osnovnih načel zdravega prehranjevanja in jih seznanila z mobilno aplikacijo »Veš kaj ješ«. Po uvodnih minutah so se odpravili v trgovino Fama v Sežani, kjer so praktično preizkusili uporabnost aplikacije. Kaj kmalu so dijaki tudi sami ugotovili, da ne gre le še za eno v nizu aplikacij, temveč je le-ta lahko še kako uporabna tudi v vsakdanjem življenju posameznika.

Za naslednje srečanje 11.6.2018 so se s strokovnjakinjo dogovorili, da bodo mobilno aplikacijo predstavili naključnim obiskovalcem trgovine Fama v Sežani. Svetovali so jim pri pravilni izbiri zdrave hrane, ter jih podučili o tem kako lahko tudi sami preverijo prehranski profil posameznega izdelka.

Zaključni dogodek se je 18.6.2018 odvijal v Mladinskem centru Podlaga v Sežani, kjer so dijaki pripravili celosten program na temo zdrave in kakovostne prehrane. Vnaprej so pripravili plakate na katerih so predstavili zanimivosti v zvezi s prehrano, te pa so nato razstavili. Sami so pripravili še dekoracijo iz cvetja ter prostor lično okrasili. Glavni del je bil priprava koktejlov, ki so jih dijaki pripravljali iz svežih, lokalnih in sezonskih sestavin. Koktejle so dekorirali in jih nato odnesli v glavni dogajalni prostor. Sledila je zaključna prireditev, kjer je zbrane najprej nagovorila profesorica Irena Dolgan, zatem pa so dijaki predstavili svoje plakate. Kratek komentar in pohvalo za njihovo delo je podala strokovnjakinja Tanja Bordon, tik pred degustacijo pa je dijake nagovoril še ravnatelj g. Dušan Štolfa. Navzoči so ob glasbi in prijetnem klepetu razvajali svoje okušalne brbočnice ter se s koktejli prijetno osvežili.

Podobnih projektov se v prihodnosti nadejamo še več, saj so tako za dijake kot tudi za lokalno skupnost izjemno poučni in zanimivi. Za odlično izpeljan projekt se zahvaljujemo strokovnjakinji za prehrano Tanji Bordon, profesorici Ireni Dolgan ter vsem dijakom, ki so sodelovali pri projektu.

Vir in foto: MC Podlaga Sežana

Dogodek

Dne: 04.06.2018
do: 18.06.2018
Kraj: ŠC Srečka Kosovela Sežana, Trgovina Fama Sežana, MC Podlaga Sežana

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji