Programi Mladinskega ceha

uc
28 jun2018
205

Mladinski ceh 26.10.2018 do 29.10.2018

LJUBLJANA – Na Mladinskem cehu se zaključujejo programi zaposlovanja mladih SIP 2.0. Vendar pa se delovanje tega društva s tem ne zaključuje. V polnem teku je že priprava na prostovoljski projekt 72ur brez kompromisa, o katerem si lahko več preberete na naši spletni strani, kjer se lahko tudi prijavite.

Poleg tega pa skozi celotno leto poteka program Mladinska akademija, ki skrbi za razvoj, pripravo in izvajanje treningov, usposabljanj, seminarjev ter drugih neformalnih izobraževalnih dogodkov za mlade med 15. in 29. letom. Njeno poslanstvo je celostno in načrtno usposabljanje mladinskih voditeljev za kvalitetno vzgojno delo z mladimi in drugih mladih za njihov razvoj, tako osebnostni kot tudi strokovni. Mladinska akademija izvaja delavnice za mladinske delavce, prostovoljce, mentorje prostovoljcev in vse druge, ki delajo z mladimi in pa za mlade, ki si želijo novih znanj in kompetenc.

Izvajajo tudi program Mednarodne aktivnosti, kjer spodbujajo izmenjavo mladih z ostalimi mladimi prostovoljci, animatorji iz drugih držav. Mladinski ceh je dejaven v mnogih mednarodnih projektih in aktivnostih, ki so usmerjene v večanje kompetenc mladih. Mladinski ceh ustvarja priložnosti za razvijanje medkulturnega sodelovanja in dialoga. Društvo je hkrati tudi član evropske mreže mladinskih organizacij – Don Bosco Youth Net (DBYN), ki vzgaja mlade po načelih don Boskovega preventivnega vzgojnega sistema. Letos imajo na voljo Poletno šolo za animatorje v Belgiji, ki poteka v začetku julija, ter izmenjavo mladih na Malti proti koncu meseca avgusta.

Vir in foto: Mladinski ceh

Dogodek

Dne: 26.10.2018
do: 29.10.2018
Kraj: Mladinski ceh
Povezava

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji