Pokaži kaj znaš na koleščkih

04 Jun2018
230

CELJE – Letos smo prvič dne 23.5. 2018 v našem Društvu SMC Celje organizirali  tekmovanje “Pokaži kaj znaš na koleščkih“, ker smo opazili na našem igrišču veliko mladih nadobudnežev in aktivnih otrok, ki veselo kotalkajo in rolajo. Ideja o tekmovanju je navdušila otroke, tako da smo takoj pričeli zbirati ideje za izvedbo samega tekmovanja.

Najprej so se otroci morali prijaviti na tekmovanje. Lahko so se prijavili kot posamezniki, dvojnice in skupine. Prijavilo se je 19 otrok.

Tekmovanje je otvoril vodja Salezijanskega mladinskega centra Mitja. z vrhunsko točko pamtomime na “skejtu”, s katero je navdušil in narisal smeh na obraz našim tekmovalcem in gledalcem, ter jih nagovoril za zečetek tekmovanja.

In  začelo se je zaresDSC03528. Najprej so se predstavile posameznice, nato dvojice in skupina. Vsaka posebej oz. ali v dvojicah in skupinah so s svojim znanjem in energijo ob glasbi  pokaze vse kar znajo na koleščkih. Dekleta so s svojimi plesnimi točkami in na skejt parku “zažigale.” Čeprav so imela nekatera dekleta malo treme, so jih naši gledalci oz. njihovi družinski člani in prijatelji spodbujali z glasnim navijanjem in ploskanjem. Točke so bile res odlične in glasbeno usklajene, zato je imela naša 3-članska komisija zelo težko nalogo, saj so vse tekmovalke odrezale zelo dobro.

DSC03517

 

Po končanem tekmovanju je naša stroga komisija staknila glave skupaj. Odločitev je bila težka. Napetost med tekmovalkami je bila na vrhuncu, saj so že komaj čakala, da izvedo katera je najboljša v posamezni kategoriji in katera je zmagovlka od vseh nastopajočih.

Tekmovanje smo zaključili z razglasitvijo in podelitvijo nagrad za zmagovalce.

Ob mlajših mladostnikih so se navdušili tudi starejši in upam, da bo v prihodnje še več odziva tudi srednješolcev. Tekmovanje, z veliko spodbudo k umetnosti, gibanju in vrstniškemu druženju, nameravamo v začetku naslednjega šolskega leta ponoviti, saj bi takovrstno tekmovanje lahko pripomoglo k bolj kvalitetnemu mladostniškemu odtraščanju in njihovemu aktivnemu gibanju na prostem v Celju.

besedilo in foto: Slavica, zaposlena sodelavka

Vir in foto: Društvo Salezijanski mladinski center Celje

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji