Pisani balon 2018 »pod kapo«

WP_20180609_08_05_55_Pro
12 jun2018
580

LAŠKO – V soboto, 9. junija, je na vrtu Savinja v Laškem kipelo od mladostne zagnanosti in vznesenosti. V Študentskem, mladinskem in otroškem centru Laško – ŠMOCL smo namreč, pod vodstvom Jurija Šuhela, organizirali že 8. prireditev Pisani balon nove generacije. Prireditev je bila zelo dobro obiskana in tudi krajša ploha malih in velikih obiskovalcev ni odgnala s prizorišča.

Polno dogajanja

WP_20180609_09_45_34_Pro

Otroci so lahko ustvarjali s člani Likovnega društva Laško. (Foto: Maja Horvat)

WP_20180609_09_46_13_Pro

Na predstavi Bodimo prijatelji, so otroci izvedeli, da so najpomembnejši tisti pravi prijatelji. (Foto: Maja Horvat)

Na sami prireditvi so otroci lahko resnično uživali. Lahko so ustvarjali z Likovnim društvom Laško. Najraje so se lotili čebel in panjev, pa tudi marsikaj drugega je nastalo. Stripe so lahko ustvarjali v “Striparnici”, pod mentorstvom Simona Sande.  V kostumografskem kotičku Urške Knez so se lahko spremenili v princeske, pika-polonice in druga čudovita bitja. Maša jim je poslikala obraze, v “frizeriji afnariji” pri Nini Orehov pa so si lahko uredili pričeske. Zelo priljubljene so bile kitke.   Ves čas prireditve so se lahko sladkali s pecivom, palačinkami in vafli, se krepčali z bezgovim sokom, prav posebnim medenim napitkom in še marsičem na različnih stojnicah. Lahko so se preizkusili kot čisto pravi gusarji v gusarski predstavi in ugotovili, da so najpomembnejši tisti pravi prijatelji, preko zabavne predstave Bodimo prijatelji.

Zaplesali so ob glasbi skupine Jureta Najdiča, Cige cage in se naučili veliko o tolkalih ter si ogledali pravi mali tolkalski spektakl tolkalske zasedbe Perkašns. Seveda ni šlo niti brez pisanih balonov, ki so postali pod rokami Domčija balončija prave mojstrovine.

 Tokrat z nami laški čebelarji

Na letošnjem Pisanem balonu so se nam pridružili čebelarji iz Čebelarskega društva Laško. Ti so obiskovalcem na stojnicah približali čebelarska opravila. Pokazali so jim, kako nastaja med in satje ter jim od blizu omogočili spoznati čebele in njihovo delo.

Na prireditvi so sklenili tudi natečaj Čebelarske zveze Slovenije, »Odprti dan slovenskih čebelarjev«, za področje Laškega in najboljšim mladim umetnikom, ki so v sklopu natečaja poslikali panjske končnice – poslikali so jih kar 51, podelili tudi nagrade. Na Vrtu Savinja si je bilo omenjene umetnine  mogoče tudi ogledati.

WP_20180609_08_59_43_Pro

Letos so se nam na Pisanem balonu pridružili tudi laški čebelarji. (Foto: Maja Horvat)

Prireditev je tako odlično uspela in že komaj čakamo prihodnje leto, ko nas čaka Pisani balon 2019.

Vir in foto: Društvo študentski, mladinski in otroški center Laško

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Lokalno Novice

Sorodni članki

Avtorji