Obletnica MMKC in bogračijada

05 Jun2018
472

RADLJE OB DRAVI– V soboto, 2. junija, je v centru Radelj potekala že 6. Obletnica Marenberškega mladinskega kulturnega centra s tradicionalno bogračijado, ki jo je organiziral mladinski center, pod okriljem Javnega zavoda ŠKTM, skupaj z Marenberškim mladinskim lokalnim svetom.

Bogračijade, ki se je zaradi vremenskih nevšečnosti pričela z enourno zamudo, se je udeležilo 13 ekip. Med kuhanjem so predstavniki ekip svojo tekmovalnost pokazali z udeležbo na zabavnih igrah.  Istočasno so bile v prostorih MMKC na voljo družabne igre in kotiček za najmlajše, obiskovalci pa so si lahko ogledali tudi razstavo fotografij preteklega dogajanja v mladinskem centru.

O tem, da so vse kuharske ekipe svoje delo opravile z odliko, priča dejstvo, da so obiskovalci 12 kotlov bograča in kotel vegrača spraznili v pičle pol ure, ekipe pa so bile za udeležbo na bogračijadi tudi lepo nagrajene.

Po kuharskem delu je sledil glasbeni program. Prvi so na oder stopili mladi lokalni glasbeniki Funky Boys, ki so s svojimi jazz priredbami svetovnih hitov navdušili sovrstnike in tudi starejše poslušalce. Piko na i super popoldnevu in večeru pa so postavili člani skupine Odprava zelenega zmaja. Že drugo leto zapored so z zimzelenimi slovenskimi uspešnicami v punk izvedbi ustvarili vzdušje, ki ga bo težko pozabiti.

 Vir in foto: MMKC

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji