Natečaj oblikovanja oblačil STYLO powered by MBFWLJ

Stylo_Logo
18 jun2018
278

KOPERCenter mladih Koper, ki je pred dvema letoma začel delovati tudi na področju razvijanja visoke mode v občini z izvedbo natečaja za mlade oblikovalce, s podporo Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana ponovno razpisuje nagradni natečaj. Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana je mednarodni premium teden mode. Z dvema edicijama letno, bogatim programskim okvirom, gostovanji najbolj pronicljivihregijskihmodnih oblikovalcev ter mednarodnih medijev, je Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana tudi izjemna platforma za razvoj modne industrije in talentov mladih modnih oblikovalcev.

22180008_945022865651910_23365344277300035_oNamen natečaja je dati priložnost mladim modnim oblikovalcem, da svoje ideje in delo predstavijo na modnem dogodku. Kolekcije oblačil bo ocenjevala strokovna komisija, kot celoto z vso prispelo dokumentacijo (mood board, tekstovna predstavitev kolekcije, skice in fotografije kolekcije ter natančna predstavitev realiziranih modelov). Najboljše kolekcije bodo dobile možnost predstavitve na modnem dogodku 21. septembra 2018 v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru. Strokovna komisija bo najboljšemu oblikovalcu podelila nagrado.

Strokovno žirijo bodo sestavljali strokovnjaki iz področja modnega oblikovanja in predstavniki znamke Mercedez Benz. Člani žirije:
– Nataša Peršuh, NTF
– Elena Fajt, NTF
– Sašo Radovič, programski direktor MBFWLJ
– Lorella Flego, novinarka
– Petra Windschnurer, urednica revija Elle
– Metka Kejžar, predstavnica Mercedes-Benz

VABILO K SODELOVANJU
ETNO v novi preobleki// Kreativna podstat

Etno oblačilo kot takšno definirajo kroji, rezi, vzorci, izbor tkanin in grafični potiski, ki so značilni za določeno kulturo ali narod. Etnična moda slavi kulturno dediščino in svetu s ponosom predstavlja svoje običaje, korenine in simbole.

Letošnja tema natečaja »Etno v novi preobleki« predstavlja izhodišče za razmišljanje in ustvarjanje kolekcije, ki bo odražala kulturo, v kateri ste odraščali, v novi, sodobni preobleki.

Slovanska kultura dediščina je prežeta z bajeslovnimi bitji, miti, šegami, verskimi simboli in bogatim literarnim izročilom. Kateri je vaš (p)osebni simbol, ki navdihuje kolekcijo? Kakšno novo interpretacijo ali podobo ste mu nadeli? Kako lahko etno izročilo vpletemo v sodobne kose oblačil? Ste v načinu izdelave upoštevali kulturno dediščino?

Avtorje vabimo, da razmišljajo o smernicah in temi v sodobni modi. Skozi avtorske kolekcije oblačil želimo začutiti kulturno izročilo, pogumne in drzne, kreativne in kritične oblikovalske rešitve, ki nagovarjajo aktualno realnost s pogledom v preteklost.

Zmagovalec bo prejel:
– strokovno nagrado komisije;
– predstavitev v reviji Elle;
– denarno nagrado v višini 700,00 evrov bruto.

Prijava za sodelovanje naj vsebuje
– vaše osebne podatke (kontaktni podatki, uradni naziv oblikovalca ali znamke);
– kratek CV in pregled dosedanjega dela – najpomembnejši projekti (v slikovni obliki);
– kreativno rešitev/moodboard za natečaj na temo ETNO v novi preobleki: inspiracijo, raziskovanje, zasnovo kolekcije 6-9 modelov.
– Predstavitveno besedilo kolekcije v digitalni obliki v .doc, .odt ali .pdf formatu.
– Skice kolekcije.

Dokumentacija se odda v digitalni obliki prek navadne ali elektronske pošte na sledeči način:
Ustvarite štiri mape. V vsako od njih shranite določen sklop dokumentacije (CV, moodboard, predstavitveno besedilo, skice kolekcije) ter jo po tem istem sklopu poimenujete (npr: ustvari mapo z imenom “skice kolekcije” in vanjo shrani skice kolekcije).

Datoteke z dokumentacijo oddate shranjeno na ključku, CD-ju ali DVD-ju pošljete na naslov Center mladih Koper (Javni zavod Center mladih Koper), Gregorčičeva 4, 6000 Koper.– s pripisom: “ Natečaj za mlade oblikovalce“. Rok oddaje je 20.avgust 2018 (velja poštni žig). Na ključek, CD oziroma DVD napišite svoje ime in priimek. Poleg medija z dokumentacijo pošljite tudi podatke o avtorju (ime, priimek, naslov, telefon, elektronska pošta). Organizator ne odgovarja za morebitno poškodbo medija poslanega prek pošte. Preko elektronske pošte dokumentacijo oddate tako, da elektronsko pošto z naslovom “Natečaj modno oblikovanje” pošljete na naslov info@mladi-koper.si. Elektronska pošta naj vsebuje podatke o avtorju (ime, priimek, naslov, telefon). Datoteke z dokumentacijo stisnite v .rar ali . zip format in jo oddajte v priponki. Veljavna je elektronska pošta prispela do 24. ure 20. avgusta 2018. Dodatne informacije lahko dobite preko maila info@mladi-koper.si. Organizator si pridržuje pravico do sprememb, če presodi da so potrebne.

Veselimo se sodelovanja z vami!

Vir in foto: Center mladih Koper

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji