Najboljši kažipot na poti do podjetniških zvezd Mladi podjetnik

08 Jun2018
959

SLOVENIJANameravate vstopiti na dinamično in vse bolj privlačno pot podjetništva? Na uredništvu portala mlad.si vam predstavljamo  Zavod mladi podjetnik, ki je odlična vstopna točka v svet podjetništva, kje boste našli vse potrebne informacije in hitro navezali stik z najuspešnejšimi slovenskimi podjetniki. “Verjamemo, da je podjetništvo lahko za marsikoga prelomna življenjska odločitev, ki omogoča uresničevanje posameznikovih talentov in idej ter tako poveča kakovost njegovega življenja.” o podjetništvu razmišlja direktor Zavoda mladi podjetnik Borut Borštnik. Strokovnjaki, ki vam lahko pomagajo do uresničitve vaše podjetniške ideje, že 9. leto zapored vabijo na konferenco Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!, ki bo tudi letos odlična priložnost za pridobivanje novih idej, znanj in poznanstev.

Kako se sploh lotiti podjetniške zgodbe? Kakšna je najbolj primerna oblika podjetja? S kakšnimi stroški se bom soočil v začetnih mesecih poslovanja? Kje najti primernen poslovni prostor? Večina podjetnikov se ob vstopu v svet podjetniška sooči s tisoč in enim podobnim vprašanjem, na katerega mora čim prej najti odgovor, saj je vsak napačen korak že lahko usoden.

Zavod mladi podjetnik preko podjetniškega portala že devet let širi glas o podjetništvu med mladimi in jim pomaga z informacijami, nasveti, izobraževanji, virtualno pisarno, možnostjo najema coworking prostora in različnimi oblikami povezovanja. “Verjamemo, da je podjetništvo lahko za marsikoga prelomna življenjska odločitev, ki omogoča uresničevanje posameznikovih talentov in idej ter tako poveča kakovost njegovega življenja. Veliko pomena dajemo neformalnemu druženju članov naše pisarne in partnerjev,” pojasnjuje direktor Zavoda mladi podjetnik Borut Borštnik.

Ekipo sestavljajo številni pravniki, marketinški in spletni strokovnjaki ter novinarji, ki skrbijo, da so njihove stranke vedno na tekočem z vsemi aktualnimi informacijami. Iz prve roke lahko dobite praktične nasvete o spletnem marketingu, rešujete pravne težave ter se pozanimate, kako čim prej realizirati svojo zanimivo idejo na trgu.

Že vrsto let pri Zavodu mladi podjetnik organizirajo izbor Mladi podjetnik leta. Na seznamu zmagovalcev in finalistov lahko najdete znane blagovne znamke kot so Pivovarna Pelicon, Panorganic, WoodWay, SmartNinja, Tatoocare, KingsBox, Popolna postava in številne druge. Finale letošnjega izbora bo na sporedu v petek, 15. junija 2018, ko bodo vsi zainteresirani lahko v NLB Centru inovativnega podjetništva od 14. ure dalje lahko brezplačno uživali v pestrem programu konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Najprej bodo oder zavzeli uspešni mladi slovenski podjetniki iz sveta računalništva, financ, logistike, programske opreme in prehrane. Razkrili bodo, kako se pri svojem poslovanju soočajo s cenovno vojno, ki je posledica čedalje večje konkurence, na kakšen način napadajo tuge trge ter kako so uspeli ustvariti prijetno delovno okolje za svoje zaposlene. Izvedeli boste tudi, kako se lotiti financiranja svoje poslovne zgodbe s pomočjo kriptovalut, tveganega kapitala ali bančnih kreditov, ali je Kickstarter še vedno najbolj uspešna platforma množičnega financiranja, kaj je “smart money” ter na kakšne ovire lahko naletite pri sestavi svojega poslovnega “dream team-a.

Vrhunec petkovega sporeda bo izbor zmagovalca izbora Mladi podjetnik leta 2018. Pet finalistov se bo najprej predstavilo s kratkimi “pitchi”, strokovna komisija, ki jo sestavljajo eminentni strokovnjaki, pa bo nato izbrala zmagovalca.

Ta bo preživel štiri dni v eni izmed evropskih startup prestolnic v družbi podjetnika, ki je postavil visokotehnološko podjetje s preko 15 milijonov evrov letnega prometa ter izvedel, kako se povezati s podjetji kot so NASA, TESLA, AUDI, BMW in ostalimi svetovnimi giganti.

Vir: uredništvo mlad.si

Foto: Mladi podjetnik

 

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Članki

Sorodni članki

Avtorji