Mladi mladim Projekt Start the Change

OŠ PB Oplotnica.jpg
27 jun2018
320

SLOVENSKE KONJICE – Zaključne aktivnosti na šolah v sklopu mednarodnega projekta “Start the change”, ki ga izvaja Mladinski center Dravinjske doline, so bile izvedene še na treh šolah. Na OŠ Ob Dravinji so se ukvarjali z občutkom izključenosti v skupini in izvedli delavnico o dobri medsebojni komunikaciji. Udeleženci in udeleženke so izvedele več o pasivnem in agresivnem načinu komunikacije ter ju preizkusili v različnih danih situacijah. Mladi so tekom izvajanja dejali: “Dobra komunikacija je pomembna, da ne pride do konfliktov in izključevanja v skupini”.

Na OŠ Pohorskega bataljona Oplotnica so na podlagi avtorske zgodbe Flamingo Filip učenca Nika Škorjanca, ki je izšla v obliki slikanice, pripravili krajšo gledališko igro. Temu je sledila razprava na temo diskriminacije. Nik nam je po izvedeni aktivnosti zaupal: »Slikanica je nastajala dolgo. Za eno ilustracijo sem porabil približno 8 ur«.

Na OŠ Pod goro so mladi mlajšim otrokom predstavili več krajših skečev na temo psihičnega nasilja in kako se spopasti z njim. Po zaključku je eden od udeleženih dejal: “Aktivnost se mi je zdela super, upam, da bodo organizirali še več takšnih delavnic“.

Projekt je sofinanciran v sklopu programa Evropske unije Erasmus+.

Vir in foto: Mladinski center Dravinjske doline

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji