Klopca tour Mladinski enoletni ulični projekt po Mostah 2018

04 Jun2018
314

LJUBLJANA – Skozi dosedanje mladinsko (ulično) delo smo spoznali moščansko mladino, ki se zadržuje na različnih javnih površinah v Mostah. Po pogovorih smo prepoznali njihovo glavno potrebo po vzpostavljenem in urejenem prostoru za samostojno druženje, kjer bi občasno organizirali dogodke z mladinskim uličnim delavcem. Skupaj z mladimi smo kot odgovor na njihove potrebe razvili projekt Klopca tour, ki spodbuja aktivno participacijo mladih za urejanje (lastnih) prostorov in njihovemu oživljanju z mladinskimi aktivnostmi. Hkrati pa smo iz dosedanjih izkušenj identificirali potrebo po kontinuiranem in strukturiranem uličnem delu v Mostah, saj je to dodaten način, da vzpostavimo odnose z mladimi in lokalno skupnostjo (sodelovanje s ČS Moste in drugimi lokalnimi deležniki).

Kot prvo izvedeno aktivnost smo v maju skupaj z mladimi obhodili potencialne javne prostore po Mostah, kjer bi lahko vzpostavili urbano opremo za lokalno skupnost. Mladi imajo sedaj čas, da glasujejo za svoj najljubši prostor. Ker pa je sedaj na prvem mestu šola, smo se odločili, da bo naslednja skupna delovna akcija v juniju (predvidoma 2.6.), kjer se bo že izdelovalo urbano opremo.

Vabljeni vsi, ki bi si želeli izvedeti še več o dogajanju in hkrati sodelovati na uličnem projektu Klocpca Tour po Mostah.

Ekipa Klopce Tour

Informacije o projektu najdeš na FB: Mladinska postaja Moste
Za več informacij nas kontaktiraj na: maja@postajamoste.si

Projekt podpirajo: Oddelek za mladino MOL, Urad za mladino Slovenije, Četrtna skupnost Moste, Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Vir in foto: Združenje mladih, staršev in otrok Sezam

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji