Kino brez stropa na Ptuju

j
26 jun2018
695

PTUJ – Med 29. junijem in 5. julijem se bo dvorišče ptujskega gradu po zaslugi Mestnega kina Ptuj in njegovega upravitelja, Centra interesnih dejavnosti Ptuj, spet spremenilo v slikovit letni kino. Dopolnjevale ga bodo dopoldanske projekcije in delavnice v kinu, ki bodo namenjene družinam z otroki. Na ogled bodo nekateri izmed vrhuncev pretekle kinematografske sezone, in to brez vstopnin.

Organizator večja presenečenja napoveduje za jubilejno deseto edicijo Kina brez stropa naslednje leto; letošnja deveta pa ostaja v preizkušenih okvirih, ki jih Ptujčani že dobro poznajo in imajo radi. Mednarodno priznani in nagrajeni raznoliki sodobni filmi z različnih koncev sveta, prikazani v prelepem ambientu na prostem, zadnja leta v sedmih dneh običajno privabijo okrog 2.000 – 3.000 gledalcev, odvisno od vremena.

Kino brez stropa 2018 bo prinesel sedem večerov letnega kina, dva dopoldanska Kino vrtička (film + igralnico za mlajše otroke), en dopoldanski Kinoskop (film + delavnico za večje otroke), en dopoldanski Z dojenčkom v kino (posebej za starše z dojenčki prilagojeno projekcijo) in skupno 12 nepozabnih filmov.

Na letošnjem sporedu je nekoliko večji delež ameriških filmov kot običajno; organizator to pojasnjuje s specifično filmsko letino, ki je pač postregla z veliko odličnimi ameriškimi filmi. Letni kino bo v petek, 29. junija, ob 21. 30 otvorila pronicljiva družbena satira Krčenje z zanimivo idejo, da bi problem prenaseljenosti planeta rešili tako, da bi pomanjšali ljudi. Na sobotnem sporedu letnega kina bosta poljsko-britanska animirana posebnost Z ljubeznijo, Vincent: Van Goghova skrivnost, ki zgodbo znamenitega slikarja pove s pomočjo 65.000 ročno naslikanih oljnih slik, in ameriška srhljivka Zbeži!, ki je obnorela gledalce in kritike po vsem svetu. V nedeljo bosta platno na prostem zasedla finska topla, duhovita in zelo netipična športna drama Najsrečnejši dan Ollija Makija ter koprodukcijska monumentalna paša za oči in um Potovanje časa: Pot življenja izpod taktirke mojstra vizualnih čudežev Terrenca Malicka. V ponedeljek sledi zmagovalec letošnjih oskarjev, fantastična pravljica Oblika vode, v torek izraelska zgodba o naključjih, usodi in absurdnosti vojaške usmerjenosti Foxtrot, v sredo pa doživeto posneta ljubezenska zgodba dveh mladeničev na idiličnem italijanskem podeželju Pokliči me po svojem imenu. Zatvoritveni film bo luciden sodobni vestern Trije plakati pred mestom.

Program za družine z manjšimi otroki Kino vrtiček bo postregel z norveškim animiranim filmom o ladjicah Dvigni sidro in britansko družinsko uspešnico Peter Zajec, Kinoskop za večje otroka pa z BBC-jevim naravoslovnim dokumentarcem Zemlja: Nepozaben dan. Vsi trije filmi bodo pospremljeni z ustvarjalnimi delavnicami. Starši z dojenčki si bodo na posebej prilagojeni projekciji Z dojenčkom v kino v torek dopoldne lahko ogledali film z večernega sporeda, Najsrečnejši dan ollija Makija.

V primeru dežja se bo večerna projekcija prestavila v Mestni kino Ptuj. Če bo kdaj prizorišče polno že pred začetkom posamezne projekcije, se bodo morebitni dodatni obiskovalci lahko sprehodili do Mestnega kina Ptuj, kjer se bo projekcija istega filma pričela s 15-minutnim zamikom. Tako nihče ne bo ostal brez možnosti za ogled filma.

Več informacij in celoten spored Kina brez stropa 2018 na KINO SPORED

Vir in foto: CID Ptuj

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji