Kampanja za mlade #EUandME

29 Jun2018
301

SLOVENIJA – Počitnice so že v polnem teku in na uredništvu mlad.si verjamemo, da jih želiš tudi ti kreativno preživeti. Ker ta mesec namenjamo počitniškemu dogajanju ti predlagamo, da čim bolj izkoristiš svoj čas in med počitnicami raziščeš vse ugodnosti, ki jih imaš kot državljan Evropske unije. Raziskave namreč kažejo, da se mnogo mladih ne zaveda vseh pravic, ugodnosti in možnosti, ki jih imajo kot državljani EU. Evropska komisija je zato maja 2018 začela kampanjo #EUandME, s katero želi milenijcem EU približati, jih seznaniti z njenimi vrednotami in dosežki, ki jim omogočajo varnejše, preprostejše in boljše življenje in jim pojasniti, kako jim EU lahko pomaga pri tem, kar radi počnejo. Z milenijci obenem odpira pomemben dialog o prihodnosti EU.

Z vrsto navdihujočih zgodb, uporabnih informacij in zanimivih dejstev kampanja mladim odkriva otipljivo vrednost EU in doprinos EU k njihovem življenju, na primer zagotovljen dostop do interneta od doma, uporabo javnih zdravstvenih storitev na potovanjih ter pravico do življenja v družbi, ki živali in okolje varuje in ohranja za prihodnje generacije. Kampanjo sestavlja tudi pet kratkih filmov, ki predstavljajo zgodbe mladih Evropejcev, ki so svoj potencial razvili s pomočjo Evropske unije.

Oktobra 2018 bo Evropska komisija poleg tega v okviru kampanje #EUandME organizirala natečaj za mlade filmske ustvarjalce na temo prispevkov EU k življenju mladih, ki se nanašajo na pet tem kampanje (mobilnost, trajnost, znanje in posel, digitalni svet, pravice). Zmagovalci bodo svoj film lahko posneli pod mentorstvom uveljavljenih in nagrajenih evropskih režiserjev.

Kako se pridružite?

Kampanja spodbuja k temu, da raziščete interese in talente vaših članov in jih povabite, da se informirajo o številnih priložnostih EU za študij, usposabljanje, znanstveno raziskovanje ali prostovoljno delo v tujini, ki posameznikom pomagajo razviti njihov potencial.

Vabimo vas, da na spletnem mestu EUandME pridobite vse potrebne informacije in mlade seznanite s programi Erasmus+, EURES ali Evropska solidarnostna enota. Informativno gradivo kampanje, ki ga lahko prosto uporabljate za pripravo lastnih vsebin in dogodkov, je na voljo tukaj: #EUandME, priročnik in nabor orodij. Za dostop do vizualnih materialov se lahko obrnete na Predstavništvo EK v Sloveniji.

Kampanja #EUandME prinaša informacije o možnostih in načinih, kako vam EU pomaga uresničiti vaše želje. Vsak ima svojo strast – katera je vaša.

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji: comm-rep-lju@ec.europa.eu

Obiščite nas v Hiši EU na Dunajski 20 v Ljubljani: info@hisaEU.si.

Telefon: +386 1 252 88 30

Družbena omrežja: Facebook, Twitter, Instagram

Vir in foto: uredništvo mlad.si

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji