Filmopeka: “Valček z Baširjem”

Filmopeka-Valček z Bashirjem-1
14 jun2018
270

MARIBOR – Vabimo te, da se nam pridružiš v četrtek, 21. 6. 2018, ob 19.00, v prostorih INFOPEKE. Ogledale_i si bomo animirano biografsko vojno dramo “Valček z Baširjem”.
Po ogledu filma tradicionalno sledita predavanje in pogovor s filmskih kritikom Damijanom Vinterjem. Ogled filma in predavanje sta brezplačna ter v angleškem jeziku.

Valček z Baširjem (Ari Folman, Izrael, 2018, 1h 30min)

Režiser, scenarist in producent tokratnega izbora Filmopeke, Ari Folman, skozi animirano vojno dramo prikazuje izraelski napad na palestinska begunska taborišča v Libanonu leta 1982 in o svoji vlogi v njem.

Filmopeka je filmsko izobraževanje z ogledi kinotečnih filmov, ki jim sledijo predavanja strokovnjaka s področja filma.

Predavatelj Damijan Vinter je priznan slovenski filmski kritik, soavtor in sovoditelj številnih televizijskih in radijskih oddaj o filmu, nekdanji programski vodja Kinematografov Maribor in Koloseja Maribor ter nenazadnje izjemen poznavalec in ljubitelj filmske umetnosti. Na predavanju nam bo celostno predstavil tokratni film, predavanju pa bo sledila tudi diskusija.

Operacijo »Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju -1 » izvaja Pekarna Magdalenske mreže Maribor. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.
ESS+MIZŠ2

Vir in foto: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Dogodki

Sorodni članki

Avtorji