EVS izlet v PUM-O Škofja Loka

pum škofja loka
16 jun2018
356

BEGUNJE NA GORENJSKEM – S tremi prostovoljci mladinskega kluba Garaža smo se odpravili v srednjeveško Škofja Loko z namenom spoznati mlade, ki se udeležujejo programa PUM-O (Projektno učenje mlajših odraslih) ter z njimi odpotovati v svet medkulturnega učenja, v svet Evropske prostovoljske službe, v vesolje Erasmus+ programa. Dve šolski uri smo namenili medsebojnemu spoznavanju, informiranju o splošnem poteku EVS programa ter o konkretnih prostovoljskih projektih, ki so letos na sporedu.

Vsem nam je jasno, da smo v trenutku, ko naš virtualni »jaz« vstopi na ploščad socialnih omrežij, del medkulturnega učenja. Odkrivamo nam zanimive informacije, ki niso vedno samo tradicija ali običaji določenih držav ali skupin ljudi, temveč tudi kaj bolj »skritega«. Prav to in še več je eden najpomembnejših procesov, ki se dogaja v času bivanja in prostovoljnega dela v drugi državi. Dojemamo male in velike procese medkulturnosti, ki se dogajajo okrog nas, ni nujno, da smo v tujini. Je pa tam to toliko bolj intenzivno, učeče, in opolnomujoče.

Skupini mladih na PUM-O Škofja Loka smo del tega približali s pisanjem in risanjem, z debatami v manjših skupinah, spraševanjem in ugibanjem ter iz prve roke povedanimi izkušnjami, nasveti in praktičnimi informacijami mednarodnih prostovoljcev.

pum škofja loka1

 

Vir: David Došenović

Foto: Mladinski klub Garaža, Zavod Manipura

 

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji