Bralni krožek K18 Nina Power, The Language of the New Brutality

books-768426_960_720
08 jun2018
300

MARIBOR – Renata Šparada bo v sklopu svoje kuratorske rezidence SobaZaGosteMaribor vodila srečanje bralnega krožka K18, ki bo posvečeno besedilu “The Language of the New Brutality” avtorice Nine Power. Srečanje bo v ponedeljek, 11. 6. 2018, ob 19.00 v Galeriji K18, na njem pa bo rezidentka z obiskovalkami_ci razpravljala o odnosu med reprezentacijo in nasiljem, karakteristikah jezika nove brutalnosti in njegovimi vplivi na družbo, zlasti v zvezi s feminizmom.

Obravnavano besedilo je dostopno tukaj.

thegamethegame03_550x238-detail-mainRenata Šparada je umetnostna kritičakra in kuratorka iz Zagreba. Rojena 1984 v Šibeniku je diplomirala iz umetnostne zgodovine na Fakulteti za humanstične in družbene vede, na Univerzi v Zagrebu. Članke in kritiška besedila objavlja v revijah Vjenac, Zarez, Kontura ter na spletnih portalih Kulturpunkt in Pogledaj.to. Je članica AICA Hrvaška – Mednarodne organizacije za umetnostne kritike. Prejela je kuratorski certifikat izdan s strani Ministrstva za kulturo Republike Hrvaške, po opravljenem pripravništvu v Muzeju umetnosti in obrti v Zagrebu. Trenutno dela na projektu net.cube, ki kontekstualizira in mapira internetne umetniške projekte, kot tudi vzpodbuja komunikacijo med sodelujočimi iz medijske scene. V okviru omenjenega projekta so bile izvedene že številne razstave, okrogle mize, predavaja in drugi dogodki.

Med rezidenco v Mariboru bo Renata Šparada raziskovala feminizem v umetnosti in video igrah kot odgovor na naraščajoče število skrajno desničarskih gibanj danes.

Vir in foto: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Dogodki

Sorodni članki

Avtorji