Volja vedno najde pot Slad pomagal prvi družini v stiski

30 Maj2018
461

SLOVENIJA – Prvi zbornik v Sloveniji, ki smo ga pisali avtorji in avtorice, ki imamo s prekarnostjo osebne izkušnje, je s pomočjo vse nas pomagal že prvi družini, ki je v prekarnem položaju.

Dostojno delo: Ne živim, da delam, ampak delam, da živim, je delo 14 avtorjev in avtoric. V njem smo zapisali osebne zgodbe, razmisleke in strokovne prispevke o prekarnosti – novem načinu dela in življenja.

Zbornik podarimo vsem, ki boste donirali vsaj 10 evrov v sklad Volja vselej najde pot.

Vsi denarni prispevki so namenjeni za pomoč družinam v stiski iz vse Slovenije, ki jim pomagajo v okviru humanitarnih programov Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje.

Po opravljeni transakciji nam prinesete (Dalmatinova 4, 2. nadstropje, soba 9) oz. pošljete (katja.gartnar@socialna-druzba.si) potrdilo o nakazilu, nato pa se dogovorimo le še o načinu prevzema zbornika. Donirate lahko tudi osebno v naši pisarni.

logo“Družina prihaja iz tujine in ima status beguncev, vendar v Sloveniji živi že deset let. V svoji domovini sta bila oba starša zaposlena, v Sloveniji pa zaposlitve ne dobita. Mati opravlja prostovoljno delo, oče pa družino preživlja kot voznik taksija. S tem preživljata 4 otroke, ki so lepo vzgojeni in učno uspešni. Najstarejšega sina so celo označili za perspektivnega nogometaša, zato mu je nogometni klub omogočil brezplačne treninge.

Očetov zaslužek je odvisen od prometa oziroma razpoložljivosti taksija, zato je mesečni zaslužek pogosto zelo mizeren. Pred kratkim je bil udeležen v prometni nesreči, vendar bo zavarovalnica krila le del nastale škode, ostalo pa mora kriti sam. Ker se že tako komaj preživljajo, jim bo zaradi tega zmanjkalo sredstev za najemnino in stanovanjske stroške.”

Podatki za donacijo:

Prejemnik: ZPM Lj. Moste-Polje, Proletarska 1, Ljubljana
IBAN: SI56 3300 0000 1303 865, BIC: HAABSI22
Sklic: SI 00 400-1
Koda namena: CHAR, Namen: Humanitarna pomoč

Vir in foto: Gibanje za dostojno delo in socialno družbo

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Nacionalno Novice

Sorodni članki

Avtorji