V Postojni povezujemo z modo

17 Maj2018
186

POSTOJNA – V ponedeljek, 14. 5., se je na Trgu padlih borcev pred Knjižnico Bena Zupančiča Postojna odvil dogodek Povezujemo z modo: preprosto, profesionalno in prostovoljno. To je bil osebni projekt prostovoljke Paole iz Italije, ki je v sklopu Evropske prostovoljne službe eno leto bivala in opravljala prostovoljno delo v Postojni. Mladinski center Postojna že vrsto let deluje kot pošiljajoča in gostujča organizacija ter tako omogoča mladim pridobivanje novih in koristnih izkušenj z delom v tujini. Paola je aktivno sodelovala s ŠENT Dnevnim centrom Postojna, kjer je prostovoljno pripravljala in izvajala razne aktivnosti. ŠENT – slovensko združenje za duševno zdravje – enota Dnevni center ŠENT Postojna je neprofitna, nevladna in humanitarna organizacija, ki je namenjena osebam s težavami v duševnem zdravju, njihovim svojcem in prijateljem ter osebam v stiski. Posameznikom nudijo možnosti za učenje in izboljšanje socialnih kompetenc ter omogočajo kvalitetno preživljanje časa.

_MG_4818

Dogodek je prikazal pomembnost sodelovanja in povezovanja posameznikov in organizacij, izmenjave znanj in izkušenj ter krepitve univerzalnih človeških vrednot. Prav Paola je bila tista, ki je gradila in krepila to povezanost. Skupaj z uporabniki ŠENT-a so sešili modne kose in dodatke iz filca, pripravili modno revijo in postavili stojnico z izdelki, ki so jih obiskovalci za ceno prostovoljnega prispevka lahko odnesli domov. Denar, ki so ga na ta način zbrali, bo v celoti namenjen za nadaljnje delovanje Dnevnega centra ŠENT.

V Mladinskem centru Postojna navdušeno pričakujejo še več podobnih sodelovanj in aktivnosti, saj so se dosedanje izkušnje s prostovoljci izkazale za zelo uspešne.

 

 

Vir in foto: Zveza društev Mladinski center Postojna

 

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji