Terapevtsko delo s peskovnikom Igralna terapija

15 Maj2018
302

MARIBOR – Igralna terapija otrokom in mladostnikom omogoča, da lahko preko igre predelujejo čustvene, vedenjske ali psihosomatske težave. Otrok preko igre lažje razume in ubesedi svoja čustva ter naslovi svoje želje in potrebe. V varnem terapevtskem odnosu, otrok preko strukturirane igre s kreativnimi mediji (slika, glina, peskovnik, lutke), lahko projicira svoja občutja na predmete, igrače ali list papirja in tako lažje pride v stik s svojimi čutenji ter jih predela.

V Družinskem centru Objem se želimo strokovno izpopolnjevati in tako svojim uporabnikom nuditi čim kvalitetnejše storitve, zato smo se udeležili strokovnega izobraževanja terapevtskega dela s peskovnikom. Izobraževanje je potekalo dne 12. 5. 2018 na Družinskem inštitutu Bližina v Celju.

Podpora v obliki pogovora mlajšim otrokom ne zadostuje za zagotavljanje terapevtske pomoči. Otrokov primarni načina komunikacije je igra, zato lahko otrok le preko izkustvene igre prične zavedno ali nezavedno procesirati kar je v njem.

Terapevtsko delo s peskovnikom otroku omogoča procesiranje misli in čutenj na verbalni in neverbalni način, da čuti kaj govori in izrazi svojo stisko v varnem okolju ter si tako pridobi možnost kontrole in moči.

20180512_163625 received_10215718060411840

Vir in foto: Društvo Salezijanski mladinski center Maribor

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji