“Szlovén vagyok” Slovenka sem

04 Maj2018
1,116

PIRAN – “Szlovén vagyok” (Slovenka sem) se rada pošali Adrienn Veres, Madžarka, ki v okviru projekta Aktiviraj (v)se! opravlja prostovoljno delo v Športnem in mladinskem centru Piran. Več o tem kaj Adri počne na slovenski obali in zakaj se je odločila za evropsko prostovoljstvo lahko preberete v nadaljevanju.

Moje ime je Adri, prihajam iz Budimpešte in naslednjih 8 mesecev bom kot prostovoljka, v okviru programa Erasmus +, delala v Sloveniji.

Obiskala sem že veliko držav, zasvojena sem s potovanji. Rada spoznavam druge kulture, države in jezike. Pred enim letom sem bila na kratkem izletu v Sloveniji in se v deželo zaljubila na prvi pogled. Začela sem se učiti slovenščino in ko mi je prijateljica predlagala program EVS sem se odločila, da postanem prostovoljka v Sloveniji. Prepričana sem, da bosta Erasmus + in Slovenija odlična kombinacija zame. Poiskala sem EVS projekt in se prijavila ter bila izbrana. To je bila najboljša odločitev v mojem življenju.

Menim, da je to odlična priložnost za odprte mlade ljudi, ki želijo v tujino, se naučiti jezikov ali pa ne vedo kaj bi počeli po zaključenem šolanju. Spoznaš lahko veliko različnih ljudi, iz različnih držav in iz različnih ozadij. Zdi se mi, da je to dragocen del EVS izkušnje. Poleg tega je to lahko dober začetek za vse, ki bi radi izboljšali svoje spretnosti, kompetence.

Trenutno delam v ŠIMC, Mladinskem EPI centru Piran (v Piranu in v Luciji), kjer organiziramo različne aktivnosti za mlade na zabaven način. Imamo jezikovne klube (italijanski, španski in madžarski), večere za jezikovno izmenjavo, filmske večere in druge zanimive programe.

Če želite izvedeti več o EVS ali pa želite samo aktivno preživeti svoj prosti čas, se nam pridružite. Žal vam bo če to zamudite!

Adrienn2


Adri vagyok, Budapestről. Az elkövetkező 8 hónapban Szlovéniában fogok élni és dolgozni önkéntesként az ERASMUS + keretein belül. Nagyon sok országban jártam már, imádok utazni. Szeretek idegen kultúrákat, nyelveket, országokat megismerni. Egy évvel ezelőtt részt vettem egy kisebb kiranduláson Szlovéniában, szerelem volt első látásra. Elkezdtem tanulni a szlovén nyelvet. Egyik barátom javasolta az EVS-t és mivel sok jót hallottam és olvastam róla, elhatároztam, én Szlovéniában leszek önkéntes. Úgy gondoltam az ERASMUS + és Szlovénia tökéletes kombináció lehet. Kerestem egy EVS projektet, jelentkeztem rá és kiválasztottak. Ez volt életem legjobb döntése. Szerintem ez egy nagyon jó lehetőség azoknak a fiataloknak, akik külföldre szeretnének menni, nyelveket tanulni vagy akár azoknak is, akik nem tudják, hogy mihez kezdjenek középiskola után. Sok érdekes embert ismerhetünk meg különböző országokból, különféle háttérrel. Ez egy nagyon értékes része a programnak. Továbbá egy jó kezdés is lehet mindenkinek, aki fejleszteni szeretné a képességeit.

Jelenleg 2 ifjúsági központban dolgozom, Piránban és Lucijában. Különböző programokat szervezünk fiataloknak. Vannak nyelv klubjaink (olasz spanyol, magyar), film esték és sok más érdekes tevékenység.

Ha szeretnél többet megtudni az EVS-ről vagy csak hasznosan akarod eltölteni a szabadidődet, nyugodtan csatlakozz hozzánk! Kár lenne kihagyni!


jezikovni klubi1

Se želiš naučiti osnov madžarščine? Madžarski jezikovni klub poteka vsak četrtek od 17.00 do 18.30 v Mladinskem EPI centru v Luciji. Vabljeni vsi mladi in mladi po srcu!

Iščeš svojo priložnost za prostovoljstvo v tujini? PiNA Terminal, v okviru projekta AKTIVIRAJ (V)SE!, mladim ponuja možnost, da se udeležijo 6 mesečnega projekta prostovoljstva v Italiji, Grčiji, Islandiji ali lokaciji po njihovi želji. Več informacij in prijavnica so na voljo TUKAJ.  

Dogajanje v Mladinskem EPI centru Piran lahko skozi Adrijine fotografije spremljate na našem Instagram profilu.

Informacije o projektu Aktiviraj (v)se! najdete na spletni strani KID PiNA.

 

Vir: Mladinski EPI center Piran

Fotografije: Adrienn Veres

 

 

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Mednarodno

Sorodni članki

Avtorji