Poletno vreme in prešerno vzdušje Na teku v belo 2018

03 Maj2018
646

IDRIJA – V soboto, 21.4., je v Idriji potekal že 5. Tek v Belo, ki ga je tudi tokrat organiziral Mladinski center Idrija.

Pričeli smo z najmlajšimi na otroškem teku, katerega organizacija je prevzelo Športno društvo Biba. Predšolski in šolski otroci so tekli na različnih razdaljah in bili na koncu prav vsi zmagovalci. Prejeli so okrepčilo, diplomo za udeležbo ter kresničko za varnost v cestnem prometu. V kategoriji šolskih otrok so bile podeljene tudi medalje za prva tri mesta. Seveda jih je pri teku vzpodbujala tudi priljubljena maskota Biba.

Ob 17h smo štartali s članskim tekom, ki šteje tudi v Pokal primorskih tekov. Letos se ga je udeležilo nekoliko manjše število tekačev, a kljub temu so bile zastopane prav vse kategorije, torej 4 ženske in 5 moških.

Prvi je v cilj pritekel Tomaž Ferjančič (ŠD Nanos) s časom 36.09 minute. Za njim sta pritekla Jernej Šemrov (ŠD Hotedršica) in Denis Štenkler.

Domačinka Sergeja Lipušček (DLT Filipides) je s časom 40.44 minut dosegla najboljši rezultat med ženskami, na drugem mestu je bila Rebeka Petrovčič (AK Pivka) in na tretjem Metka Bogataj (SportKa).

Poleg nagrad za prva tri mesta po kategorijah in absolutno, smo podelili še nagrado za najštevilčnejšo ekipo ter za vzpodbudo posebna nagrada zadnjim šestim udeležencem. Posebej lahko pohvalimo tudi Davida Goloba in Adama Brložnika, ki sta pri svojih 10ih letih tekla na 10 kilometrski progi.

Čakanje na podelitev je nekoliko popestril tudi naš EVS prostovoljec Roni s Finske s svojimi cirkuškimi veščinami.

Ob tej priliki se zahvaljujemo vsem, ki so sodelovali pri organizaciji, fizično pomagali na prireditvi, prostovoljcem in vsem, ki ste cel popoldan z dobro voljo skrbeli za veselo vzdušje!
Hvala ŠD Biba za organizacijo otroškega teka, glavnemu sponzorju Kolektor Idrija in vsem ostalim sponzorjem za podporo (finančno in praktično).
Velik HVALA vsem tekačem za udeležbo in za izkazano zadovoljstvo!

sd_biba tek_v_belo

Vir in foto: Mladinski center Idrija

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice Uncategorized

Sorodni članki

Avtorji