Poletna šola FRI

30 Maj2018
287

LJUBLJANA – Poletna šola FRI je edinstvena priložnost, da se računalništva naučite od strokovnjakov, ki delajo na Fakulteti za računalništvo in informatiko. Raznolike delavnice za dijake in dijakinje trajajo en teden in so zelo praktično zastavljene ter omogočajo poglobljeno, a sproščeno spoznavanje z osnovami programiranja, robotike, interneta stvari ali uporabe računalnika v umetnosti. Na voljo so delavnice tako za tiste, ki se z računalništvom že zdaj ukvarjate, kot tudi za tiste, ki bi se s tem šele želeli bolj podrobno spoznati.

Delavnice:

od 2. 7. do 6. 7. 2018

Poletna šola FRI 2Sestavljalnica iger

Igraš igre? Te zanima, kako ustvariti svojo? Prijavi se na Poletno šolo FRI, kjer se boš naučil/a, kako lahko zelo hitro in na preprost način razviješ svojo lastno igro. Seveda pa se dobre igre ne da razviti brez znanja programiranja, zato te bomo naučili tudi osnov programiranja.

Razvoj progresivnih spletnih aplikacij

Če imaš idejo o novi spletni aplikaciji in jo želiš uresničiti, se nam pridruži! Na Poletni šoli FRI te bomo namreč naučili, kako ustvariti praktično progresivno HTML5 spletno aplikacijo s pomočjo ogrodja Angular. Skupaj bomo zasnovali in implementirali zaledje aplikacije, ki bo prek REST storitev omogočalo komunikacijo med odjemalci.

Programiranje v višji prestavi

Skupaj bomo reševali probleme in naloge s preteklih tekmovanj iz programiranja na višjem nivoju, se pogovorili o zanje koristni teoriji in si ogledali rešitve. Naučili se bomo novih metod reševanja problemov, raznovrstnih trikov, kako se lotiti reševanja algoritmičnega problema in kako biti uspešnejši na tekmovanjih iz programiranja.

od 9. 7. do 13. 7. 2018

Natisni si vezje

Želiš cisto sam/a ustvariti vozilo z daljinskim upravljanjem ali kontroler za luči? Te zanima, kako izdelati USB napravo? Želiš narediti elektronsko napravo, pa ne veš, kako začeti? Ce ti manjka malo spodbude in znanja, te vabimo na našo delavnico. Svoj izdelek lahko odneseš domov, ga postaviš na polico in se z njim pohvališ.

 Več o prijavi in delavnicah si preberite na spletni strani.

Vir: uredništvo mlad.si

Foto: Fakulteta za računalništvo in informatiko

 

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Izpostavljeno Novice

Sorodni članki

Avtorji