Pekarna potopisi (potopisi, ki to niso) Uvod v škotsko neodvisnost

29 Maj2018
184

MARIBOR – Vabljen_a na dogodek PEKARNA POTOPISI (potopisi, ki to niso) z naslovom Uvod v škotsko neodvisnost, ki se bo odvil v četrtek, 31. 5. 2018, ob 20:00 v prostorih INFOPEKE. Potopis bo izvedla Esme Williams, EVS prostovoljka v Pekarni Magdalenske mreže, ki je zadnjih 6 let študirala in delala v Edinburgu in Glasgowu.

Potopis bo potekal v angleškem jeziku. Vstop prost.

Na kakšen način je Škotska povezana z Združenim kraljestvom? Zakaj obstaja na Škotskem gibanje za neodvisnost? Ali se škotska politika razlikuje od politike Združenega kraljestva? Kakšno je bilo stanje v času referenduma za neodvisnost, ki je potekal leta 2014? Kaj se je do danes spremenilo? Kako radikalna je kampanja za škotsko neodvisnost? Za kaj se zavzemajo škotski nacionalisti? Ali lahko gibanje za neodvisnost preseka gordijski vozel neoliberalne desničarske politike v Združenem kraljestvu?

Na potopisu o Škotski bo Esme naredila politični, kulturni in zgodovinski prikaz Škotske in škotskega gibanja za neodvisnost ter skušala podati odgovore na zgornja vprašanja.

EVS prostovoljke_ci nadaljujejo z novim tipom družbeno-kritičnih predavanj, katerih namen je vzpodbuditi kritično mišljenje na podlagi izkušenj in videnj. Potopisi, ki to niso, predstavljajo prvi korak v svet rušenja individualnih predsodkov kot tudi družbenih stereotipov, s čimer spodbujajo mlade za medčloveško strpnost, solidarnost in spoštovanje človekovih pravic. Razbijamo stereotipe!

Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina projekta odraža izključno stališča avtorja/jev. Nacionalna agencija in Evropska Komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih publikacija vsebujejo.

Operacijo »Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju -1 » izvaja Pekarna Magdalenske mreže Maribor. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.
ESS+MIZŠ2

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

Vir in foto: Pekarna Magdalenske mreže

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Dogodki

Sorodni članki

Avtorji