Novo v Mariboru: Center Šteker Podpora in pomoč mladim pri prekomerni rabi interneta

25 Maj2018
593

Center Steker logo

MARIBORDruštvo IndiJanez od leta 2017 izvaja brezplačna psihološka svetovanja za mlade, ki jih pestijo najrazličnejše stiske. Do sedaj so nudili pomoč tistim, ki so se obračali na njih zaradi pomanjkanja samozavesti, težav v medosebnih odnosih, težav v šoli, tisti, ki so jih pestili občutki žalosti in osamljenosti,…  Zadnje čase pa vse pogosteje opažajo, da se na njih obračajo starši otrok, ki preživijo preveč časa na internetu. Ugotovili so, da ima prekomerna uporaba spleta posebej negativen vpliv na otroke in mladostnike, saj se njihovi možgani še razvijajo. Poleg zanemarjanja druženja s prijatelji in družinskimi člani pa negativno vpliva tudi na druge aspekte njihovega življenja, kot je opuščanje različnih hobijev, padec šolskega uspeha,…

S tem razlogom z veseljem najavljajo, da so v mesecu maju vzpostavili CENTER ŠTEKER – podpora in pomoč mladim pri prekomerni rabi interneta.

V okviru centra deluje ambulanta, namenjena mladim, ki preživijo preveč časa na spletu in njihovim staršem, prav tako pa izvajajo tudi preventivne programe z namenom ozaveščanja mladih, njihovih staršev in drugih, ki se pri svojem delu vsakodnevno srečujejo z mladimi. Sočasno pa nudijo tudi tehnično podporo staršem, saj se zavedajo, da velikokrat starši s težavo sledijo mladim na tem področju.

Vabljeni k ogledu njihove spletne strani:  www.steker.si

  33161861_10155197192486986_8608799097681346560_n

Vir in foto: Društvo IndiJanez

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji