Nov foto kotiček v Laškem

23 Maj2018
487

LAŠKO – Umetniško izražanje je nekaj, kar je za številne mlade zelo pomembno. Svojo kreativnost lahko sproščajo preko slikanja, pisanja, igranja…pa tudi fotografiranja. In prav mladi fotografi so bili tisti, ki so se obrnili na Študentski, mladinski in otroški center Laško – ŠMOCL. Zaželeli so si prostora, kjer bi se lahko dobivali, načrtovali nove fotografske projekte in tudi razvijali fotografije s filmov, na tisti stari, pristni način.

Kljub temu, da večina med nami za fotografiranje redno uporablja digitalne fotoaparate in celo telefone, tiste stare fotografije, ki se fotografirajo na filme in jih je potrebno razviti v temnici, še niso izgubile svojega čara. Še več, ob vsej tej elektroniki, sta romantičnost in čar »starinskega« načina fotografiranja v zadnjih letih na vrhuncu.

ŠMOCL, ki se venomer trudi, da bi mladim ustvaril nove možnosti za kvalitetno preživljanje prostega časa in osebni razvoj, jim je tudi tokrat ustregel in jim namenil manjši prostor v svojih domačih prostorih.

Mladostna zagnanost zmore vse

Po hitrem postopku je tako v prostorih ŠMOCL-a nastala nova temnica, ki mladim fotografom omogoča ustvarjanje, ki si ga želijo.

razvijanje filma

Prvi film je bil razvit že prvi dan. (Foto: Jurij Šuhel)

Seveda je bilo potrebno pred uporabo le-tega poskrbeti tudi za pripravo omenjenega prostora. Potrebno ga je bilo očistiti , odstraniti morebitno kramo in še marsikaj. Mladi so hitro poprijeli za delo in prostor je bil pripravljen že v enem dopoldnevu. Preostali del dneva so namenili ustvarjanju novih fotografij, razvili so tudi že prvi film. Prostor je tako že prvi dan zaživel in začel služiti svojemu namenu.

Verjamemo, da bodo mladi fotografi, ki sedaj v Laško prihajajo tudi iz širše okolice, dobro izkoristili novo pridobitev in ustvarili veliko novih umetnij.

Vir: Društvo študentski, mladinski in otroški center Laško

Foto: Jurij Šuhel

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji