Nepredvidljivo usposabljanje

17 Maj2018
696

LJUBLJANA – V začetku maja sem se vrnila iz desetdnevnega treninga ˝Agents of change˝, ki je potekal v manjši vasi v Madžarskem Holloku. Financiran je bil s programa Erasmus+, Zavod Voluntariat pa je bil partnerska organizacija.

Moram priznati da je bila to ena najbolj neverjetnih in norih izkušenj. Niti približno nisem pričakovala kar nas je čakalo tam. Mislila sem da bom dobila veliko praktičnih informacij glede vodenja taborov ampak na koncu sem dobila veliko več od pričakovanega. Ne želim izdati podrobnosti, ker ne bi rada pokvarila priložnosti za tiste, ki se nameravajo udeležiti naslednjega takega usposabljanja, ki se bo zgodilo v septembru, bi pa toplo priporočila udeležbo. Ta trening je bil definitivno velik izziv in nekaj povsem drugega v primerjavi z ostalimi, ki sem se jih udeležila pred tem, istočasno pa tudi najbolj nagrajujoč. Pridobila sem večje samozavedanje in zaupanje, naučila sem se dosti o tem kako funkcioniram pod pritiskom oziroma v nepredvidljivih, stresnih in ne planiranih situacijah. Pozabila sem kaj je to cona udobja, hkrati pa sem se naučila o prednostih, ki jih prinese tveganje. V življenju sem se velikokrat izogibala naslednjega koraka oziroma sprejetja odločitve, dokler ni bilo več izbire. Razlog za to je bil strah pred neuspehom. Ironično sem v tem primeru sama sebe avtomatsko obsodila na neuspeh, saj si nisem dala niti priložnosti. Glavna stvar, ki sem jo odnesla iz tega treninga je odločnost da preneham z odlašanjem in začnem delovati. Izid je lahko uspeh ali pa se bom naučila nekaj novega. V vsakem primeru smo bogatejši za izkušnjo.
Za to priložnost sem iskreno hvaležna, zapis pa bi rada zaključila z nasvetom, ki je najbolj obogatil moje življenje. Pojdi na izmenjavo/EVS, potuj, naredi nekaj kar nisi še nikoli, izzivaj svojo cono udobja, ne boj se sprememb in najpomembnejše – sledi svojemu srcu. Zveni klišejsko, ampak sama globoko verjamem da je tisto kar nas navdušuje hkrati tudi ključ do naše največje sreče.

Maja Mestek, udeleženka usposabljanja

 

trening holloko1

 

Vir in foto: Zavod Voluntariat

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Mnenja

Sorodni članki

Avtorji