Nehvaležni skeptiki #14 Upor, zabava, dolgčas

10 Maj2018
176

SLOVENIJA – Sindikat Mladi plus od lani jeseni izvaja projekt Kažipot do dostojnega dela. V okviru projekta izvajajo Potujočo šolo sindikalizma, niz brezplačnih zanimivih izobraževanj, delavnic in drugih aktivnosti o sindikalizmu, delavskih pravicah, aktivnem državljanstvu, zaposlovanju itd., s katerimi ekipa Sindikata Mladi plus potuje po vsej Sloveniji, izvajamo usposabljanja v srednjih šolah po vsej Sloveniji, da bi tudi dijakom in dijakinjam približali teme, kot so dostojno, prekarno delo, sindikalizem, zaposlovanje itd., jih opolnomočili za vstop na trg dela in jim pokazali, da je ta svet lahko tudi drugačen, boljši, izdajamo svoje revijo in še marsikaj drugega.

V okviru projekta pa ustvarjamo tudi podcast Nehvaležni skeptiki, skratka posebne internetne radijske oddaje, v sklopu katerih približno enkrat mesečno naslavljamo teme, povezane z delavskim bojem, vstopom na trg dela in prekariatom, razbijamo mite o mladih in sindikatih ter smo skeptični do trenutne ureditve družbe in kritični do trenutnega stanja iščemo alternative.

 Konec aprila smo objavili že štirinajsto epizodo z naslovom Upor, zabava, dolgčas, v kateri se sprašujemo, ali je delo res vrednota – predvsem v primerih, ko ne omogoča preživetja, dostojnega življenja in je celo nesmiselno in škodljivo –, ter ob prazniku dela iščemo alternative in postavimo pomen plačanega dela v sodobni družbi pod vprašaj.

14. epizoda Upor, zabava, dolgčas

 Druge epizode so dostopne tukaj, spletna stran od našega sindikata in od projekta Kažipot do dostojnega dela pa tukaj  & tukaj.

Vir in foto: uredništvo mlad.si (vir: sindikat Mladi plus)

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji