Nefiks priznanje 2018 #1

14 Maj2018
277

SLOVENIJA – Obveščamo mlade in organizacije, ki delate z mladimi, da bomo v letu 2018 zopet izvedli promocijo beleženja neformalno pridobljenih znanja na način, da bomo simbolično podelili nagrade za dovolj veliko število vpisanih aktivnosti v NEFIKSu.

Prijava na NEFIKS NAGRADO 2018 je možna do 1. decembra 2018.

Možnosti sodelovanja za posameznike in organizacije
Sodelujete lahko vsi ki vpisujete (posamezniki) oz. razpisujete aktivnosti (organizacije) in ste med 1. 1. 2017 in 1. 12. 2018 zbrali dovolj vpisov oz. aktivnosti, da lahko sodelujete za sledeča priznanja.

Med vsemi prispelimi prijavami bo strokovna žirija neodvisno od števila vpisov izbrala še posebne nagrajence in sicer po sledečih kriterijih:
–          kvaliteta vpisov (primeren opis aktivnosti in kompetenc, jasnost in sistematičnost);
–          relevantnost za delodajalce.

Prijava

–          preko pošte, tako da nam na naš naslov (Ob dolenjski železnici 12, 1000 Ljubljana) pošljete fotokopije vaših vpisov v Nefiksu ali e-Nefiksu
–          preko sistema e-Nefiks, si v zavihku ‘NEFIKS PRIZNANJE’ izbereš vpise s katerimi sodeluješ in stisneš gumb ‘prijavi se’ – www.nefiks.si
Strokovna komisija si pridržuje pravico, da izloči vpise, ki niso dovolj kakovostni (nejasni opisi, pomanjkljivi podatki … ).
* Upoštevali bomo le vpise, ki so bodo vpisani med 1. 1. 2017 in 1. 12. 2018.

Več o kriterijih pa naslednjič ….

Alenka Blazinšek, 040698915

Zavod Nefiks se kot neprofitna mladinska nevladna organizacija že vseskozi prizadeva za promocijo in beleženje neformalno pridobljenega znanja v orodje e-Nefiks. V omenjeno orodje lahko mladi beležijo vse svoje aktivnosti, prostovoljstvo, študentsko delo, aktivizem ipd – torej vse, kar počnejo poleg formalnega šolanja.
Pri delu na terenu se sodelavci Zavoda Nefiks večkrat srečamo z mladimi, ki imajo težave pri iskanju (predvsem prve) zaposlitve in povezovanju z delodajalci. Orodje e-Nefiks pomaga mladim, da na verodostojen način dokažejo delodajalcu vse svoje izkušnje in udejstvovanja zunaj ustaljenih okvirjev izobraževanja (formalna izobrazba ipd.), hkrati pa jim sistem omogoča, da stopijo v stik z delodajalcem.

***
Nefiks je vodilni sistem beleženja neformalno pridobljenega znanja v Sloveniji, do katerega posamezniki in organizacije dostopajo preko internetnega portala e-Nefiks ali z vpisom v knjižico. Organizacije z njim promovirajo aktivnosti pri katerih mladi razvijajo kompetence in jim omogoča, da vse neformalno pridobljeno znanje, veščine in izkušnje na enem mestu pregledno zabeležijo in uporabijo pri svoji nadaljnji karierni poti.
mladiinkompetentni

Vir in foto: Zavod Nefiks

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji