Naj prostovoljci leta razglašeni tudi v Laškem

23 Maj2018
525
WP_20180518_12_49_57_Pro

Na občinskem dvorišču v Laškem so se predstavila nekatera prostovoljna društva v občini. (Foto: Maja Horvat)

LAŠKO – V petek, 18. 5., je v Laškem, na občinskem dvorišču, potekala prireditev Naj prostovoljec leta 2017 v občini Laško. V sklopu prireditve smo se na stojnicah predstavila nekatera prostovoljna društva z Laškega in okolice, med njimi tudi mi, predstavniki Študentskega, mladinskega in otroškega centra Laško – ŠMOCL.

Naše dejavnosti, ki obsegajo tako organizacijo številnih dogodkov za otroke in mlade, ozvočevanje in snemanje prireditev po vsej občini, pripravo prispevkov o dogodkih kot tudi Otročji center, ki med šolskim letom vabi (skoraj) vsak dan osnovnošolce, da tukaj preživljajo kvaliteten prosti čas ob prisotnosti odrasle osebe, je predstavila naša sodelavka Špela Juhart. V predstavitvi smo se dotaknili tudi številnih projektov, ki jih izvajamo s pomočjo evropskih sredstev ter EVS programa, skozi katerega se trudimo v našo sredino vsako leto privabiti prostovoljce z vse Evrope, ki se želijo naučiti veliko novega in spoznati našo kulturo.

WP_20180518_12_40_11_Pro

Društvo ŠMOCL je predstavila naša sodelavka, Špela Juhart. (Foto: Maja Horvat)

Naj prostovljec leta 2017 je postal predsednik ŠMOCL-a

WP_20180518_12_18_03_Pro

Naj prostovoljec leta 2017, v kategoriji od 19 do 29 let, je postal predsednik društva ŠMOCL, Domen Trkulja. (Foto: Maja Horvat)

Na prireditvi je župan Občine Laško, Franc Zdolšek, vsem dobitnikom naziva »Naj prostovoljec leta« podaril priznanje in monografijo Laškega. Nagrade so se podeljevale v štirih kategorijah; do 18 let, od 19 do 29 let, od 30 do 60 let in nad 60 let. Še posebej smo ponosni na predsednika našega društva, Domna Trkuljo, ki si je s svojim delom, povezanim z mladimi in organizacijo prireditev za mlade, prislužil naziv »Naj prostovoljca leta 2017« v kategoriji od 19 do 29 let.

Podeljeni so bili tudi nazivi v ostalih kategorijah. V kategoriji do 18 let je naj prostovoljka leta postala Saška Maček, ki jo je predlagala OŠ Primoža Trubarja Laško zaradi njene nesebične pomoči osnovnošolcem, ki potrebujejo učno pomoč.
V kategoriji 30 do 60 let je priznanje in monografijo domov odnesla Spomenka Valušnik. Predlagalo jo je društvo Vesele nogice, zaradi pomoči, ki jo z veseljem nudi osebam s posebnimi potrebami.
V kategoriji nad 60 let, pa so naziv »Naj prostovoljec leta« prejele kar tri osebe. Anica Ojsteršek, ki jo je predlagalo društvo Sožitje. Ta ogromno svojega časa podarja otrokom s posebnimi potrebami. Druga naj prostovoljka je postala Nevenka Fantinatto, predlagana s strani Zveze Možnar, zaradi svojega dela na področju kulture in sociale. Naj prostovoljka leta 2017 pa je postala tudi Marjeta Dremel, katero so predlagali predstavniki Hiše generacij Laško, prav tako zaradi njenega dela na področju kulture in sociale. Vsem dobitnikom čestitamo!

Vir: Društvo študentski, mladinski in otroški center Laško

Foto: Maja Horvat

 

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji