Na delavnici GLINA smo bili ustvarjalni in spretni

22 Maj2018
227

ŠMARTNO OB PAKI – V soboto, 19. maja 2018, je pod kozolcem Mladinskega centra Šmartno ob Paki potekala ustvarjalna delavnica Glina. Delavnica je odlično uspela, saj se je je udeležilo kar 25 udeležencev, ki so se preizkusili v oblikovanju gline na lončarskem vretenu ter pri ročnem delu z glino.

Letošnja delavnica je bila že tretja zapovrstjo. Veseli nas, da je delavnica GLINA vsako leto bolje obiskana in uspešna v vseh pogledih. Letošnje se je udeležilo kar 25 udeležencev, ki so si, pod mentorstvom lončarke Helene Felicijan, izdelali več izdelkov iz gline. Od skodelic, tablic z reliefnimi motivi, štempiljk, živali, … Vrhunec pa je za vsakega udeleženca predstavljal preizkus oblikovanja gline na lončarskem vretenu. Tako so si udeleženci s pomočjo Helene izdelali manjšo posodo ali krožnik. Vsi so se strinjali, da je delo na vretenu prav poseben izziv in da je prav poseben občutek, ko se glina oblikuje na tem lončarskem pripomočku. Vse izdelke, ki so jih udeleženci izdelali na delavnici bodo v lončarskem centru Bahor spekli v posebni peči za žganje gline. Tako da jih bodo udeleženci po tem dobili in imeli za trajen spomin, dekoracijo ter uporabo v svojih domovih.

Po koncu delavnice so se vsi strinjali, da je bila ta zelo uspešna ter da se že veselijo delavnice naslednje leto. Mi pa se že oziramo proti koncu maja, ko bo pri nas potekala vseslovenska kiparska delavnica ter v začetek junija, ko bomo izvedli delavnico izdelave kratkega filma in varne rabe interneta.

glina1

Vir in foto: Mladinski center Šmartno ob Paki

 

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji