Model M Slovenija se seli v Novo Gorico

CDR9-curve-IRDO-logo-page-001-2
17 maj2018
318

MARIBOR – Mladi iz Goriške regije in od drugod se bodo v okviru projekta Model M Slovenija še zadnjič letos udeležili programa usposabljanja  za podjetništvo, nevladništvo in aktivno iskanje zaposlitve. Gre za poskusno verzijo krajšega, intenzivnega 5-dnevnega brezplačnega usposabljanje mladih v Goriški regiji v okviru projekta Model M Slovenija. Usposabljanje bo potekalo od 21. do 29.  maja 2018 v prostorih Območne obrtno-podjetniške zbornice Nova Gorica, Ulica Gradnikove brigade 6, 5000 Nova Gorica. Več informacij: tel. 05 330 66 00 in 031 344 883, e-pošta: tina.gerbec@ozs.si in anita-hrast@irdo.si .

Inštitut za razvoj družbene odgovornosti (IRDO) v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje in regijskimi partnerji v sedmih regijah po Sloveniji usposablja mlade za podjetništvo, nevladništvo in aktivno iskanje zaposlitve v okviru projekta Model M Slovenija. Maja bo tovrstno usposabljanje potekalo v Novi Gorici v sodelovanju  z Območno obrtno-podjetniško zbornico Nova Gorica in  Območno službo Zavoda RS za zaposlovanje Nova Gorica. Organizatorji vabijo vse mlade brezposelne, študente in dijake (v starosti od 18 do 29 let), da se čim prej prijavijo za sodelovanje.

Model M Slovenija pomeni biti mlad in biti vzor drugim, kako inovativno najdeš zaposlitev ali ustvariš svojo lastno. V projekt se lahko vključijo mladi brezposelni v starosti od 18. do 29. let z najmanj srednješolsko izobrazbo. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija – Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Traja od 1.8.2016 do 15.9.2018, z njim pa želijo organizatorji za večjo zaposljivost in zaposlenost usposobiti vsaj 140 mladih in zaposliti vsaj 32 mladih v sedmih statističnih regijah.

 V Celju, Ljubljani, Murski Soboti, Kopru, Novem mestu in Kranju se je projekta doslej udeležilo skupaj že več kot 110 oseb, več kot 40 jih je že dobilo zaposlitev, nekateri so se zaposlili še pred iztekom programa usposabljanja. Na vsakem regionalnem (in brezplačnem) usposabljanju se mladi zato povežejo s podjetniki, nevladniki in dosedanjimi udeleženci projekta ter tako hitreje pridejo do zaposlitve. Ogledajo si dobre prakse regionalnih podjetij in nevladnih organizacij,  se pogovarjajo z delodajalci ter spoznavajo življenjske in poslovne zgodbe regionalnih in drugih podjetnikov, nevladnikov.

Vsi zainteresirani (mladi brezposelni in študentje, dijaki) se še lahko prijavijo preko FB in spletne strani projekta Model M Slovenija ali pa poiščejo dodatne informacije na svoji enoti Zavoda RS zaposlovanje, ki je podporni partner projekta, oz. pri organizatorju projekta Inštitutu za razvoj družbene odgovornosti IRDO. Udeležba je za mlade brezplačna, število udeležencev je omejeno na največ 30 v posamezni regiji. Na ta način se vzpostavlja model sodelovanja, po katerem bodo lahko v regiji partnerji kasneje sami večkrat letno izvajali izobraževanja za mlade brezposelne.

Hkrati poteka v Ljubljani 2. stopnja tovrstnega brezplačnega usposabljanja. Jutri bo v prostorih Javnega zavoda Cene Štupar, Kališnikov trg 12 v Ljubljani, mladim od 9h do 15h predaval Mitja Košak, lastnik marketinške agencije Solos d.o.o.. Naslov predavanja je Prodaja, marketing in socialna omrežja. Vljudno vabljeni vsi mladi, ki bi jih te teme zanimale, da se čim prej prijavijo na info@irdo.si.

2018 Model M SI NG- URNIK Program usposabljanja 2018 – Nova Gorica 2018 kratki 2

Vir in foto: IRDO

 

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Dogodki

Sorodni članki

Avtorji