Mladi v Velenju so osvajali PR veščine

17 Maj2018
285

VELENJEMladinski center Velenje je v sodelovanju z Mladinskim svetom Velenje v soboto, 12. 5. 2018, organiziral predavanje in delavnico o odnosih z javnostmi in komunikaciji na družbenih omrežjih. V Velenju je veliko različnih subkulturnih društev in turističnih organizacij, ki organizirajo različne dogodke, zato je bilo predavanje namenjeno predvsem njim.

V prvem delu so tako govorili o komunikaciji in nastopu na družbenih medijih. Maša Butara, strokovnjakinja za digitalno komuniciranje, je predavala o stanju na družbenih medijih, s poudarkom na Facebooku in Instagramu, razlikah med kanali, trendih in novostih na področju formatov, oglaševanja ipd.

V drugem delu so se mladi konkretno posvetili delu na računalnikih, se naučili pripraviti oglaševalsko kampanjo, našli primerne hashtage za objave, pogledali obstoječe primere dobrih objav in tistih, ki potrebujejo izboljšanje.

V popoldanskem delu je novinarka Tina Felicijan predavala o načrtovanju in izvajanju odnosov z javnostmi, kako prepoznati različne javnosti, ki jih v okviru svojih aktivnosti nagovarjajo, kako izbrati ustrezne kanale in načine za komuniciranje z njimi, podrobno so se seznanili s komuniciranjem z mediji – od priprave adreme do nastopa pred kamero, od jezikovnega sloga sporočil za javnost do tehtenga govornega izražanja.

Vir in foto: Mladinski center Velenje

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji