Maj: Mesec mladih v Evropi

01 Maj2018
417

 Dragi bralci in bralke in soustvarjalci in soustvarjalke portala mlad.si,

Mesec april smo namenili Mladim in varovanju osebnim podatkov. V sklopu osrednje mesečne teme smo se na vprašanja v zvezi z varovanjem osebnih podatkov pogovarjali z informacijsko pooblaščenko RS Mojco Prelesnik. Za portal mlad.si se nam je predstavila nova mladinska delegatka pri OZN Urša Svetelj, veliko zanimanja in prispevkov pa smo zabeležili  ob vseslovenski prostoljski akciji Dan za spremembe, ki se je v organizaciji Slovenske filantropije letos odvijal že devetič.

Maj: Mesec mladih v Evropi

Kaj vam na portalu mlad.si prinaša za marsikoga najlepši mesec v letu? 

Je delo vrednota ali vir skrbi ter kakšen je položaj mladih na trgu dela v Sloveniji nam bodo ob Prazniku dela, 1. maju,  v prispevku razkrili na Sindikatu Mladi plus.

Ob Dnevu Evrope, 9. maja, ko Evropska unija praznuje začetek svojega nastajanja, bomo na uredništvu mlad.si pripravili reportažo Nacionalne konference strukturiranega dialoga, ki jo v okviru projketa Koalicija mladih pripravlja Mladinska mreža MaMa. Konferenca predstavlja edinstveno priložnost za mlade, da svoja razmišljanja, izzive in predloge naslovijo neposredno na tiste odločevalce, ki jim lahko prisluhnejo in pomagajo k ustvarjanju boljših priložnosti za mlade na področju zaposlovanja ter življenja mladih v Evropski uniji.

Za tokratni intervju bomo prosili soustanovitelja portala Danes je nov dan, Inštituta za druga vprašanja, Filipa Dobranića. V intervjuju bomo izvedeli, kdo so mladi, ki negujejo kritično mislenost in nerazumljiv jezik “demokracije” pretvarjajo v bolj prijazen sistem ter kaj na spletu danes počnejo mladi.

Društvo evropski mladinski parlament Slovenije letos ogranizira že četrto nacionalno seja, za spodbujanje aktivnega evropskega državljanstva, medkulturnega dialoga in evropske vrednot. Ob tej priložnosti jih bomo na uredništvu mlad.si vprašali, kaj prinaša letošnja nacionalna seja.

Za mnenje o mladih v skupnem evropskem prostoru pa bomo prosili v.d. vodjo informacijske pisarne Evropskega parlamenta Slovenije Manjo Toplak.

Druge vsebine…

V času prihajajočih državnozborskih volitev v RS bomo med mladimi opravili anketo, v kateri nas bo zanimalo, ali bodo mladi junija odšli na volišče in oddali svoj glas.

V redni rubriki Akcija! Predstavitev nevladnih mladinskih organizacij vam bomo tokrat predstavili Študentsko društvo Iskra.

Sredi aprila je v Sloveniji začel veljati nov zakon o nevladnih organizacijah. Kaj so bistvene spremembe, ki jih nov zakon prinaša in na kaj morajo biti pozorne nevladne organizacije nam bodo pojasnili sodelavci CNVOS.

Poleg dogodkov, ki jih za vas pripravlja mladinski sektor, bomo tudi v maju poskrbeli, da boste redno obveščeni o vseh aktualnih novicah iz sektorja in tudi širše.

Uredništvo mlad.si

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji