Kolesarski zajtrki po Sloveniji

10 Maj2018
284

SLOVENIJA – Se voziš vsak dan v službo ali šolo s kolesom? Seveda, zakaj bi izgubljal čas v avtu! S kolesom si hitrejši, bolj zdrav in fit ter pomembno prispevaš k zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov in čistejšemu zraku v tvojem kraju.

Za vse kolesarje – ne glede na to, ali kolesarite skozi celo leto ali pa potrebujete malo vzpodbude, da spet sedete na kolo, predvsem pa tiste, ki letos še niste namazali verig in napolnili zračnic – bomo organizirali kolesarske zajtrke po Sloveniji. Na zajtrkih se boste lahko posladkali s sveže pečenim pecivom in kavo, na vseh pa bo prisoten tudi serviser pri katerem boste lahko opravili manjša popravila koles in ga povprašali za kakšen praktični nasvet.

14. 5. 2018 – Maribor [vabilo] [Facebook dogodek]
15. 5. 2018 – Koper [vabilo] [Facebook dogodek]
18. 5. 2018 – Kranj [vabilo] [Facebook dogodek]

15. 6. 2018 – Ljubljana

Z zajtrki v kolesarski družbi želimo vzpodbuditi IZBIRO kolesa za pot v šolo, službo ali po opravkih. Navidez nepomembna odločitev o potovalnem načinu je namreč vse prej kot nepomembna, če upoštevamo, da je promet eden izmed glavnih krivcev za izpuste toplogrednih plinov in onesnaženje zraka z drobnimi delci, ki močno vplivajo na naše zdravje. Poleg tega z aktivnim prihodom v šolo ali službo naredimo tudi nekaj dobrega zase!

Kolesarske zajtrke organiziramo s partnerji Partnerstva za okolje in zdravje, ki ga financira Ministrstvo za zdravje v okviru projekta Okolje, zdravje in mladi 2017-19.

Vir in foto: uredništvo mlad.si (vir: Inštitut za mladinsko participacijo, zdravje in trajnostni razvoj)

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji