Hologramiranje resničnega v digitalni svet

03 Maj2018
149

LJUBLJANA – Je tudi tebe Mozilla že povabila, da prisluhneš njihovemu podcastu Because Online Life is Real Life? Se še spomniš Itak-ovih Ne objavi, kar te lahko gnjavi reklam? Ali pa si že naletel/a na spletne kampanje kot so #SaferInternet4EU, #NoHateSpeech ali #ENDviolenceonline?

Digitalizacija neutrudno prodira v vedno več kotičkov našega življenja, od komunikacije s prijatelji in aplikacij za iskanje partnerjev do pametnih hladilnikov in sesalnikov. Tudi mladinsko delo ni nobena izjema. Včasih se morda zdi, da se na ta pojav ne odzivamo dovolj ažurno. Hkrati pa je splet poln kampanj z relativno podobnimi sporočili, med katerimi se vsaka bori za to, da čim glasneje prenese svojo idejo do čim večjega števila ljudi. Pogosto se zgodi, da se ne zavedamo, kako močan odtis pustijo naše digitalne aktivnosti, kar je pokazala tudi nedavna afera podjetij Cambridge Analytica in Facebook.

Kot odgovor na to, TiPovej! trenutno z 9 partnerji iz različnih evropskih držav aktivno dela na oblikovanju mreže, katere osrednja naloga bo krepitev zmogljivosti njenih članic in promocija človekovih pravic v virtualnem svetu. Inputi in komunikacija z mrežo bodo potekali dvosmerno. Na eni strani bo mreža, ki bo organizacijam nudila informacije, podporo pri pridobivanju sredstev, strokovno znanje in izkušnje, mreženje, dostop do metodologij ipd. Na drugi strani pa bodo organizacije in posamezniki z mrežo delili svoje znanje, izkušnje in uvide iz terenskega dela ter na terenu tudi uporabljali vire, do katerih bodo dostopali prek mreže. Najboljše je pa to, da boste do pripravljenih metod dela lahko dostopali vsi, ne glede na članstvo v mreži.

O zagonu mreže in spletne strani vas pravočasno obvestimo. Do takrat se pa lahko zabavaš s priročnikom COMPASS, ki ga je pripravil Svet Evrope.

Vir in foto: Base Element

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji