Gibanje NE sovražnemu govoru Zaključna konferenca.

31 Maj2018
249

EVROPA – Več kot 150 ljudi, ki zastopajo različne interesne skupine sodelujočih pri Gibanju NE sovražnemu govoru, je prisostvovalo na evalvacijski konferenci “Je to to?” Gibanja NE Sovražnemu govoru. Konferenca je potekala v Evropskem mladinskem centru, od 10. do 12. aprila. Thorbjørn Jagland, generalni sekretar Sveta Evrope, je v svojem govoru na konferenci poudaril, da je bila ta mladinska kampanja “prva širša mednarodna pobuda za boj proti sovražnemu govoru in ga naslavlja, kot glavno problematiko človekovih pravic”, prav tako pa je uspela ozavestiti o obsegu in nevarnostih sovražnega govora med mladimi in v celotni družbi. Zaključki konference poudarjajo, da je treba z izobraževanjem, ozaveščanjem in ustreznimi zakonodajnimi ukrepi nadaljevati delo za krepitev človekovih pravic ob uporabi tako spletnih, kot tudi offline platform. Večina nacionalnih Gibanj proti sovražnemu govoru se nadaljuje. Oddelek za mladino bo skupaj z oddelkom za boj proti diskriminaciji spremljal dosežke gibanj; vsi materiali za oglaševalsko akcijo bodo še naprej dostopni in si jih lahko ogledate tukaj. Prav tak ostajata aktivna Facebook stran in twitter račun #nohatespeech. Hvala za vašo podporo pri uspehu kampanje v zadnjih petih letih.

Posvetovalni sestanek o novi strategiji mladinskega sektorja Sveta Evrope

Med 15. in 16. majem so se glavni akterji Oddelka za mladino, v okviru Sveta Evrope, zbrali na Svetu za izobraževanje, mladino, kulturo in šport (EYCS), da bi pregledali vsebino Nove strategije mladinskega sektorja Sveta Evrope za obdobje do leta 2030. Približno petdeset udeležencev je pregledalo trenutno strategijo (Agenda 2020), naredilo povzetek njenih dosežkov in pomanjkljivostih ter pomagalo opredeliti dodano vrednost za mladinski sektor pri reševanju ključnih izzivov, s katerimi se srečujejo mladi. Na posvetovalnem sestanku so bile opredeljene tudi zamisli o morebitnem strateškem okvirju mladinskega sektorja do leta 2030 (kaj je treba ohraniti, kaj razvijati, kako in kje najti inovacije). Oktobra 2018 bodo sklepi posvetovalnega sestanka pregledani s strani organa, ki soodloča pri odločitvah v mladinskem sektorju in ki bo odločal o naslednjih korakih v procesu razvoja strategije.

Lansiranje koledarja dejavnosti na področju izobraževanja in usposabljanja

Koledar dejavnosti izobraževanja in usposabljanja je bil zagnan na spletni strani Sveta Evrope, Oddelka za mladino. Novo orodje uporabnikom omogoča hitro iskanje aktivnosti z filtriranjem na podlagi datuma, vrste dogodka, partnerja, prioritete in prizorišča.

Vir in foto: uredništvo mlad.si

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Izpostavljeno Novice

Sorodni članki

Avtorji