Filmopeka v maju Hedwig and the Angry Inch

14 Maj2018
180

Maribor 18.05.2018 ob 20:00

MARIBOR – “Festival prostovoljstva v Mariboru 2018″ bomo zaključile_i s filmsko projekcijo na temo LGBTIQ in predavanjem. Vabimo te, da se nam pridružiš v petek, 18. 5. 2018, ob 20.00, v prostorih INFOPEKE, kjer si bomo ogledali film Hedwig and the Angry Inch v režiji John Cameron Mitchel iz leta 2001. Predavanje in pogovor bo vodil filmski kritik Damijan Vinter. Ogled filma in predavanje sta brezplačna.

Hedwig and the Angry Inch (John Cameron Mitchell, ZDA, 2001, 1h:35 min)

Nenavaden avtorski prvenec Johna Camerona Mitchella, ki na proniciljivo zabaven, a hkrati subtilno prefinjen način preko glasbene in vizualne barvitosti obravnava sprejemanje drugačnosti in iskanje identitete v kontekstu polpreteklih družbeno političnih razmer v dialogu med Evropo in ZDA.

Filmopeka je filmsko izobraževanje z ogledi kinotečnih filmov, ki jim sledijo predavanja strokovnjaka s področja filma.
Z majsko Filmopeko bomo obeležile_i mednarodni dan boja proti homofobiji, transfobiji in bifobiji ter s tem opozorile_i lokalno skupnost na nasilje in diskriminacijo, ki jo doživljamo LGBTIQ+ osebe.

Predavatelj Damijan Vinter je priznan slovenski filmski kritik, soavtor in sovoditelj številnih televizijskih in radijskih oddaj o filmu, nekdanji programski vodja Kinematografov Maribor in Koloseja Maribor ter nenazadnje izjemen poznavalec in ljubitelj filmske umetnosti. Na predavanju nam bo celostno predstavil tokratni film, predavanju pa bo sledila tudi diskusija.

Operacijo »Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju -1 » izvaja Pekarna Magdalenske mreže Maribor. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

ESS+MIZŠ2

Vir in foto: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA

Dogodek

Dne: 18.05.2018 20:00 ob 20:00
Kraj: Maribor

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Dogodki

Sorodni članki

Avtorji