Festival prostovoljstva v Mariboru 2018 Predstavitev in pogovor »Odkrivaj svet kot prostovoljka_ec!«

11 Maj2018
219

Infopeka, Maribor 15.05.2018 ob 17:00

MARIBOR – Letošnji “Festival prostovoljstva v Mariboru 2018” bomo otvorili s pogovorom o mednarodnem prostovoljstvu in konkretnih ERASMUS+ programih. EVS prostovoljci Pekarne Magdalenske mreže, Esme iz Velike Britanije, Jesus in Rafael iz Španije ter Portugalske bodo z vami delili svojo prostovoljsko izkušnjo. Vabljen_a v torek, 15. 5. 2018, ob 17.00 uri v prostore INFOPEKE.

EVS prostovoljci bodo predstavili osnovne informacije o Evropski prostovoljski službi, vse od začetne ideje do procesa iskanja pošiljajoče in gostiteljske organizacije. Ne bodo izpustili niti poteka prijave, samega potovanja in prihoda ter dosedanjih izkušenj z vsemi vzponi in padci v Mariboru.

Predstavitev bodo končale_i s pogovorom, kako biti kritična_en prostovoljka_ec. Brezposelnost je zelo visoka po vsej Evropi, ogromno mladih ne opravlja rednih, plačanih služb, po drugi strani se krha tudi socialna država in storitve, za katere je nekoč skrbela država, prelagajo na pleča nevladnic_kov, prostovoljk_cev ter prekark_cev. Je to družba kakršno si zaslužimo in jo želimo?

V Sloveniji so šele par mesecev in posledično slovenščina še ni zelo dobra, zato pričakuj pogovor in predstavitev v angleškem jeziku.

Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina objave odraža izključno stališča avtorja. Nacionalna agencija ter Evropska komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih objava vsebuje.

Operacijo “Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju -1”  izvaja Pekarna Magdalenske mreže Maribor. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

ESS+MIZŠ2

Vir in foto: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

Dogodek

Dne: 15.05.2018 17:00 ob 17:00
Kraj: Infopeka, Maribor

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji