Fantazija in Janez Filmski TransFormator

21 Maj2018
230

MARIBOR – Maja vas vabimo na prav poseben Filmski TransFormator. Kulturni inkubator prenavljamo z novimi vsebinami, zato se v maju prestavljamo na sedež Mladinskega kulturnega centra Maribor, kjer si bomo brezplačno ogledali dva kratka slovenska filma. Fantazija in Janez. Fantazija Film prikazuje mladega fanta, ki nepričakovano najde svojo pravo ljubezen in jo na tak način tudi izgubi. Je zgodba o vsakem izmed nas, o bolečini izgube, o tisti črni praznini, ki jo v nas pustijo ljudje, ki smo jih tako ali drugače izgubili. In je zgodba o fantaziji, ki živi naprej… Fantazja, Slovenija, barvni, 2016, 14 minut, drama, jezik: slovenščina, podnapisi: angleški. Janez Moški, ki je igralec, model, režiser in slučajno tudi del… LGBT+ skupnosti. Le kako se nam bo predstavil? Janez, Slovenija, barvni, 2012, 12 minut, dokumentarni, jezik: slovenščina, podnapisi: angleški.

Na Filmskem TransFormatorju se trudimo nuditi varen prostor za pogovor. Tako bo tudi tokrat po filmu možnost za debato, postavljanje vprašanj, prav tako pa bodo na voljo tudi gradiva z LGBT+ vsebino ter kondomi. Filmski TransFormator je projekt programa Maribor skozi rožnata očala, v okviru katerega mesečno pripravljamo projekcije filmov, v katerih osrednjo temo predstavljajo teme povezane z LGBT+ vsebinami.

*Kratica LGBT+ pomeni lezbijke (L), geje (G), biseksualne (B) in transspolne (T) osebe ter osebe vseh ostalih identitet, ki niso zajete v kratici LGBT.

Vir in foto: Mladinski kulturni center Maribor

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Dogodki

Sorodni članki

Avtorji