EYE 2018 že trka na vrata

29 Maj2018
197

EVROPA – Že čez 3 dni se bo na European Youth Event-u v Evropskem parlamentu v Strasbourgu zbralo več kot 8000 mladih Evropejcev. Zakaj? Da se družijo med seboj, spoznajo mlade iz drugih evropskih držav, se skupaj zabavajo in predvsem izmenjajo svoja stališča o Evropski uniji in naši skupni prihodnosti v njej.

Mladi se bodo med drugim srečali z evropskimi politiki in odločevalci ter jim predstavili svoje konkretne ideje za evropsko prihodnost. Pogovarjali se bodo o 5 temah:

– mlado in staro: držati korak z digitalno revolucijo;
– bogati in revni: zahtevanje pravičnega deleža;
– narazen in skupaj: delovanje za močnejšo Evropo;
– varno in nevarno: preživeti nemirne čase; ter
– lokalno in globalno: varovanje našega planeta.

Organizatorji za mlade pripravljajo koncerte, umetniške delavnice, YO!Fest in malo morje delavnic na zgoraj omenjenih 5 tem.

Eno izmed delavnic organizira tudi mednarodna skupina mladih, ki jo vodi TiPovej!-evka Nina. S pomočjo Jenga kock se bodo pogovorili o obstoječih blaginjskih sistemih v evropskih državah, poiskali njihove dobre in slabe plati, iz njih umaknili vse moteče elemente in na koncu skupaj sestavili idealno državo blaginje, ki bi naslavljala vse potrebe mladih. O rezultatih poročamo kmalu!

Samemu dogodku pa lahko slediš preko družbenih omrežij in tudi sam(a) prispevaš kakšno idejo o tem, kako naj bi izgledala Evropa, v kateri si želiš živeti.

eye2018_banner_2560x423_v01

european-youth-event-eye2018-home

Vir: TIPOVEJ

Foto: Evropski parlament

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Dogodki

Sorodni članki

Avtorji