Domžale za mlade #mladiZAmlade

15 Maj2018
586

Češminov park, Domžale 25.05.2018 ob 18:00

DOMŽALE – V Domžalah se bo v petek, 25. maja 2018, zgodil pravi praznik za mlade. Občina Domžale je v zadnjih letih izpostavila problematiko mladih in župan Toni Dragar je s pričetkom novega mandata leta 2014 ustanovil Komisijo za mladinska vprašanja, ki jo vodi podžupanja mag. Renata Kosec. Izvedena je bila obširna anketa med mladimi Domžalčani (15 – 30 let) z glavnim vprašanjem “Kaj mladi, potrebujejo, pogrešajo in iščejo v Domžalah?. Na podlagi rezultatov je bila oblikovana Strategija za mlade v občini Domžale, ki bo javnosti predstavljena na Dnevu za mlade, 25. maja, v Češminovem parku. Praznovanje sovpada z 20-letnico delovanja javnega zavoda Center za mlade in praznovanjem prvega leta TIC Domžale. Dogodek bo povezoval Trkaj, ki je tudi slovenski kulturni ambasador. Slogan dogodka je “mladi za mlade”:

mladi ZA mlade: #DOBRODELNOST

Januarja 2017 se je Matic skupaj s prijatelji odpravil v Ljubljano, ko so v bližini krožišča Tomačevo naleteli na vozilo, ki je bilo udeleženo v prometni nesreči. Želeli so pomagati udeležencem in odstraniti karambolirano vozilo s cestišča. Matic je skupaj z bratom želel zavarovati ustavljeni avtomobil s trikotnikom, ravno takrat pa je v njiju z veliko hitrostjo trčilo drugo vozilo in Matičevo nogo poškodovalo do te mere, da se je ni dalo več rešiti. Lansko leto je NK Radomlje, katerega nadobudni član je Matic tudi bil, že zbiralo sredstva zanj. Vendar je v tem času Matic tako zelo okreval, da danes potrebuje športno nogo, da bi nadaljeval s športno aktivnostjo. Svojo športno kariero nadaljuje v sedeči odbojki in je že reprezentant Slovenije. Odločili smo se, da bomo na dogodku zbirali sredstva za Matica, v okviru akcije mladi za mlade. Na dogodku bo postavljena skrinjica za prispevke, prav tako pa vabimo različna podjetja in posameznike, da prispevajo donacije.

mladi ZA mlade: #GLASBENO

V okviru ankete med mladimi je bilo ugotovljeno, da mladi pogrešajo več glasbenega dogajanja v Domžalah. Za ta vidik je bilo tekom ustvarjanja Strategije za mlade že poskrbljeno z velikimi brezplačnimi koncerti, ki jih je organizirala Občina Domžale – Big Foot Mama, Siddharta, Challe Sale, Trkaj, Nipke, Modrijani, Mambo Kingsi. Občina Domžale bo nadaljevala s to prakso, vendar pa smo prepoznali, da lahko naredimo še več – ne le za naše mlade občane, ki želijo poslušati glasbo, temveč tudi za tiste, ki glasbo ustvarjajo. Mladim domžalskim bandom smo že dali priložnost, da so nastopali kot predskupina velikim slovenskim bandom – Imset, Lusterdam in Seven days of may. Sedaj gremo korak naprej. Občina Domžale postavlja temelje za nekoč upajoč dobro prakso tudi za ostale občine, saj se zavedamo problematike slovenske glasbene scene, kjer mladi bandi ne dobijo priložnosti. Zato vabimo vse slovenske bande, da se predstavijo domžalski mladini z upanjem, da bodo v prihodnosti druge Občine povabile naše bande »na špil«. Vsem nastopajočim bo Občina Domžale na koncu podarila še avdio in video posnetek koncerta, ki ga bodo mladi glasbeniki lahko uporabili za promocijo svojih dogodkov. Hkrati pa vabimo že uveljavljene glasbenike, da bi skupaj z mladimi bandi nastopili.

mladi ZA mlade: #PRIHODNOST

Na dogodku Dan za mlade bo potekala športna štafeta, ki bo spodbujala šport in druženje med mladimi. Hkrati pa bo vsaka ekipa, ki bo opravila vseh pet nalog, dobila »opeko«. Slednjo bo ekipa potem postavila po vnaprej izdelanem arhitekturnem načrtu in na koncu dneva bo nastala Hiša – Dom za mlade. Maketa bo predstavljala poziv lokalni skupnosti, da mladi, kot so tudi izpostavili v anketi, potrebujejo svoj dom. Ne zgolj prostore Centra za mlade in Placa za mlade, temveč objekt, v katerem bodo domovale mladinske organizacije, kjer bodo prostori namenjeni za druženje, športne aktivnosti, delavnice… Dom, ki bo njihov, kjer se bodo dobro počutili, se družili in počutili kot doma. Dom za mlade.

Vir in foto: uredništvo mlad.si (občina Domžale)

Dogodek

Dne: 25.05.2018 18:00 ob 18:00
Kraj: Češminov park, Domžale

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji