Dan ERASMUS+

15 Maj2018
182

MARIBOR – 9. maja 2018 smo se strokovni sodelavci Društva Salezijanski mladinski center Maribor udeležili Movitovega dneva Erazmus+, saj smo upravičenci programov Mladi v akciji zato nam je ponujena priložnosti mreženja, učenja in iskanja skupnih odgovorov v povezavi s tematikami, pomembnimi za program in izvedbo projektov in pa za izmenjavo izkušnje.

Srečanje smo začeli z izobraževalnimi delavnicami s področja EU razpisov, nakar je sledil odprt prostor za konstruktivno debato o nekaterih perečih tematikah s področja mladinskega dela.
V popoldanskem delu smo lahko prisluhnili predavanju »MLADI generacije Z: kdo so in kaj jih motivira«, dr. Alberta Mrgoleta, psihologa, sociologa, družinskega terapevta in Imago partnerskega terapevta, ki je spregovoril o motivacijskih procesih mladih, ki izhajajo iz dinamike medsebojnih odnosov v času odraščanja.

Srečanje smo zaključili ob okrogli mizi “Nič o mladih brez mladih. Kaj pa, ko mladi nimajo interesa za sodelovanje?”, na kateri so sodelovali strokovnjaki z različnih področij, tako iz mladinskega sektorja kot tudi širše. Skupaj smo iskali odgovore na vprašanja, povezana s spodbujanjem motivacije mladih, doseganju mladih ter vlogo mladinskih organizacij in organizacij za mlade pri tem.

 

 

Vir in foto: Društvo Salezijanski mladinski center Maribor

 

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji