Aktivnosti programa Izberi sam/DrogArta Na Maturantski paradi

22 Maj2018
226

LJUBLJANA, MARIBOR – v petek, 18. 5. 2018 so maturantje po celi Sloveniji zaplesali četvorko. Na tako pomemben dan, smo bili tudi informatorji /mladinski delavci DrogArta, programa Izberi sam, prisotni z informacijami, nasveti in različnimi aktivnostmi.

Združenje DrogArt s programom Izberi sam, ki deluje na področju zmanjševanja škodljivih posledic uporabe alkohola, smo v Ljubljani najprej informirali maturante na Gospodarskem razstavišču, kjer so se zbirali pred Maturantsko parado. Poleg praktičnih in enostavnih nasvetov, kako zmanjšati škodljive posledice uporabe alkohola, smo delili priročne in simpatične nagrade s sporočili naših partibadijev. S seboj smo imeli alkoteste, da so maturantje lahko preverili ali še zmorejo varno pot domov z lastnim prevoznim sredstvom ali je bolje, da se varno odpeljejo domov z javnim prevozom, taksijem ali prijateljem/prijateljico, ki je ostal-a trezen/trezna. Spodbujali smo jih, da poleg vožnje z avtomobilom ali kolesom, tudi plešejo 0,0.

33165991_10214124662085177_86600735554273280_n

Ko so maturantje odplesali, smo jih že čakali na Kongresnem trgu v Ljubljani, kjer smo pripravili Chillout kotiček z zabavno in predvsem poučno interaktivno igro ‘Žurer, ne jezi se’, poligon z očali, ki simulirajo pijanost, z nami pa je bila tudi maskota Kaplijca, ki je maturante opozarjala na pomembnost pitja brezalkoholnih pijač z namenom zmanjšanja dehidracije in posledično ublažitvijo mačka.
V tednu pred Maturantsko parado smo vsem srednjim šolam v Sloveniji poslali sporočila za zmanjševanje škode zaradi alkohola ter šole pozvali, naj informacije razširijo med svoje dijake/inje. Odziv šol je bil zelo pozitiven.
Več na www.izberisam.org in Facebooku (Izberi sam).

Edina varna uporaba alkohola je neuporaba. 😉

Vir in foto: Združenje DrogArt

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji