18. kongres Mlade Slovenije

03 Maj2018
266

DOBRNA – V soboto, 14. aprila 2018, se je v dvorani hotela Vita v Dobrni odvijal 18. redni kongres Mlade Slovenije (MSi) – podmladka Nove Slovenije (NSi).

Okrog 100 članic in članov Mlade Slovenije na kongresu razpravljalo o aktualnih političnih zadevah, prihajajočih parlamentarnih volitvah in ključnih vprašanjih, ki si jih zastavljajo mladi v Sloveniji. Da imamo mladi rešitve za izboljšanje stanja v državi, smo pokazali s sprejetjem resolucije “Na pravem tiru“.

Mlade je v kongresnem govoru nagovoril predsednik Mlade Slovenije Matjaž Kosi, ki je zagotovil, da bo MSi še naprej skrbela, da se mladi aktivno vključujejo v politiko in zastopajo svoje krščanskodemokratske vrednote. “Želim, da je politični podmladek tudi poligon za vzpenjanje na naši poti življenja,” je poudaril Kosi. Vesel je, da lahko MSi matični stranki ponudi dobre kandidate, ki bodo na parlamentarnih volitvah stranki pomagali do dobrega rezultata.

Mladim se je na začetku kongresa pridružil tudi predsednik Nove Slovenije Matej Tonin, ki je mlade vzpodbudil, naj iščejo načine, kako pomagati svoji domovini. Na srce jim je položil, naj bodo konkretni v svetu, ki si želi gledati le negativno. “Prihodnost je odvisna od nas. Danes je naš čas. Vsak naj razmisli, kako lahko pomaga domovini. Drugi ne morejo opraviti naših nalog,” je bil jasen predsednik NSi in dodal: “Živimo v nepredvidljivih okoliščinah. Slovenija potrebuje samozavestno mlajšo generacijo, ki bo uspela Slovenijo umestiti na svetovni zemljevid.

Mlade je pred volitvami povabil, naj širijo glas o rešitvah NSi, ki predstavljajo zanesljivo orodje za reševanje težav v Sloveniji. “Če bomo mi goreli, bomo lahko ogenj prenesli tudi drugim. Verjemite sami vase. Naredite, kar je v vaši moči, in stvari se bodo zgodile!” je prepričan Matej Tonin.

Kongresa so se udeležili tudi drugi funkcionarji NSi, vidni predstavniki stranke in zanimivi gostje.

Ker je bilo to za Mlado Slovenijo ne volilno leto, smo se spomnili vseh tistih, ki aktivno sodelujejo ali so sodelovali in dosegli vidni uspeh za razvoj podmladka na vseh nivojih. Letos so priznanje MSi dobili občinski odbor Rogatec, regijski odbor Štajerska, Aljaž Plevnik, Maja Šturbej in Jaka Žižek. Srebrni znak MSi sta dobili Katja Berk Bevc in Barbara Medic, zlati znak pa Matej Hrast. Častno članstvo si je z dolgoletnim sodelovanjem v podmladku in vodenjem tajništva za obdobje kar treh mandatov prislužil Andrej Cimperšek.

Vir in foto: Mlada Slovenija – podmladek NSi

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji