Znani naj prostovoljci MO Velenje v letu 2017

10 Apr2018
420

VELENJE – V soboto, 7. aprila, smo v Vili Bianci podelili nazive Naj prostovoljec mestne občine Velenje v letu 2017. Natečaj za naj prostovoljca vsako leto pripravimo skupaj Mladinski svet Velenje, Mestna občina Velenje in Mladinski centrer Velenje, pod častnim pokroviteljstvom župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča.

Na natečaj je prispelo 11 prijav, od tega 4 prijave za kategorijo do 30 let, 6 prijav za kategorijo nad 30 let ter ena prijava za naj prostovoljno organizacijo. Komisija je za naj prostovoljko v kategoriji do 30 let izbrala Anino Cesar, ki jo je predlagal Šolski center Velenje. Naj prostovoljka v kategoriji nad 30 let je postala Katarina Praznik, predlagatelj Plavalni klub Velenje. Naj prostovoljska organizacija pa je postalo Turistično društvo Vinska Gora. Predlagatelj Turističnega društva Vinska Gora je bil predsednik društva Franc Špegel, ki je marca letos po desetih letih zamenjal zelo dejavno predsednico Matejo Učakar. Komisija pa ima vsako leto možnost podeliti še posebno nagrado, ki jo je letos dobilo Prostovoljno gasilsko društvo Šalek.

Natečaj smo pripravili v sklopu prostovoljske akcije Dan za spremembe, ki jo že devetič organizira Slovenska filantropija. Glavni namen akcije je povezovanje različnih prostovoljskih organizacij in prostovoljcev z osebami, ki prostovoljsko pomoč potrebujejo.
Z objavo natečaja Naj prostovoljec želimo v mestni občini Velenje izpostaviti osebe, ki so na lokalnem nivoju pripravljene prostovoljno delati in s svojim delom nadaljevati tradicijo prostovoljnega udejstvovanja v naši skupnosti.
Fotografije z dogodka (foto: Martina Hrastnik) si lahko ogledate TUKAJ.

Vir in foto: Mladinski center Velenje

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Lokalno

Sorodni članki

Avtorji