Vseslovensko skavtsko romanje ob dnevu Zemlje SLEDI SLÉDI

26 Apr2018
456

SLOVENIJA – V soboto, 21. 4. 2018, smo se vsi slovenski skavti odpravili na romanje ter ga zaključili s skupno sveto mašo.

Romanje je potekalo v okviru zaključka vzgojnega namena spodbujanja odgovornosti do skavtstva in družbe, organizirano pa je bilo ob dnevu Zemlje. Več kot 2000 skavtov je poromalo v tri slovenska romarska središča – Ptujsko Goro, Sveto Goro in na Brezje. Vsako romanje zaznamuje prehojena pot. Na poti je bilo pripravljenih več postojank, na katerih so se odvijale aktivnosti, povezane z dnevom Zemlje.

Skavti verjamemo, da dejavnosti na prostem otrokom in mladim omogočijo prvinsko doživljanje narave, to pa pri njih spodbuja vzpostavljanje odnosa in vodi v aktivno držo zaščitnika narave. “Prvič sem slišal naravo,” je izjavil eden najmlajših. Ob 17.00 je na vseh treh lokacijah potekala zahvalna sveta maša, ki so se je udeležili tudi bivši skavti, družine, prijatelji in podporniki.

Z romanjem smo se zahvalili za vse brate skavte in sestre skavtinje, za vse skavtske dogodivščine, in za stvarstvo, v katerem se lahko srečujemo in učimo. Obenem smo praznovali 27. obletnico našega Združenja.

Vir in foto: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov

 

 

 

 

 

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji