Srečanja Moja revolucija! Pri Mladih zmajih

logo_myRevolution_600x600px-web
26 apr2018
278

LJUBLJANA - Mladi zmaji smo se pridružili dogodkom projekta Moja revolucija, ki ga izvaja društvo Focus v ljubljanskih mladinskih centrih. Projekt poteka v štirih državah in mladim ponuja možnost, da se udeležijo tridnevne mednarodne mladinske izmenjave. Junija lahko odpotujejo v Bologno in jeseni na Dunaj.

Osnovna ideja projekta je, mladim približati nekatere ključne zgodovinske trenutke v Evropi. Z mladimi bomo govorili o revolucijah, o tem, kakšne zahteve so imeli v revolucionarnih gibanjih in vlekli vzporednice z današnjim dogajanjem.

logo_myRevolution_600x600px-webDogodki Moje revolucije:

24.4., Mladi zmaji Bežigrad – Mladinc: Moja revolucija! Filmski večer večer s pogovorom. Ogledali si bomo film Mladi Karl Marx,19.00-21.00.
11.5., Mladinski center ULCA: Moč glasbe za spremembe – pogovor z N’Tokom, 19.00-21.00.
22.5., Mladinski center Legebitra: pogovor o LGBT skupnosti v Rusiji v času oktobrske revolucije in danes – pogovor z nekdanjim dopisnikom iz Rusije.
24.5., Mladi zmaji Črnuče (Basement): Kdo je koga? Pogovor z Miho Zadnikarjem o glasbi in revolucijah, 19.00-21.00.
Vstop na vse dogodke je prost. Vabljeni, da se nam pridružite.

Srečanje v Bologni od 8. do 10. junija: vse zainteresirane (prostovoljci, udeleženci srečanj, mladinski delavci) društvo Focus vabi k prijavi na srečanje z mladimi iz Avstrije, Poljske Italije in Slovenije. Program bo obsegal delavnice, oblikovanje manifesta, predstavitve držav in veliko zabave. Udeležba je brezplačna. Prijave so možne po el. pošti na naslov: ziva@focus.si.

Partnerji projekta: Südwind (Avstrija), GVC (Italija), BRF (Poljska) in Focus iz Slovenije, ter občina Bologna in Inštitut za izobraževanje odraslih iz Dunaja (VHS Wien). Projekt »Moja revolucija« finančno podpira Evropska unija preko programa Evropa za državljane. Vsebina dogodka je v izključni odgovornosti organizatorjev in ne odraža mnenja Evropske unije.

Vir in foto: Javni zavod Mladi Zmaji

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji