Seme Rast(išča) sreče je pognalo

Barbara Masnik, MC Krško
09 apr2018
314

KRŠKO - Mladinski center Krško je kot nosilec združil moči z Družinskim inštitutom Zaupanje iz Sevnice, Mladinskim društvom Bistrica ob Sotli in KTRC Radeče in pripravil skupni projekt Rast(išče) sreče, skrajšano RIS, ki je uspešno kandidiral za sredstva CLLD na območju LAS Posavje. Projekt je namenjen razvoju sistematičnega in mrežno organiziranega dela z ranljivimi skupinami mladih in z njimi povezanih ciljnih skupin v Posavju. V četrtek, 5. 4. 2018, ob 13.00 smo partnerji v MC Krško predstavili projekt RIS skupnosti na začetni konferenci.

Uvodoma sta župana občine Krško in Bistrica ob Sotli pohvalila idejo projekta in mu zaželela uspešno izvedbo.

Potem je vodja projekta Mihaela Kovačič predstavila projektne aktivnosti, najprej delovanje preventivnih središč, katerih aktivnosti bodo potekale skozi celotno obdobje trajanja projekta. Preventivna središča bodo vzpostavljena pri vseh partnerjih in bodo zaživela po 15. aprilu 2018. Otroci in mladostniki bodo lahko v preventivna središča prišli po pouku, kjer jih bodo pričakali strokovni delavci, ki bodo mladim pomagali pri šolskem delu, se z njimi pogovarjali, izvajali delavnice socialnih veščin, skupno bodo ustvarjali, kuhali. Drugi sklop aktivnosti pa je ulično mladinsko delo, s katerim bomo poskusno pričeli med poletnimi počitnicami 2018. Zaščitni znak uličnega dela bo kombi poimenovan (O)srečevalnik ali Srečko na kratko, s katerim se želimo približati mladim v Posavju na mestih, kjer se mladi zadržujejo.

Po predstavitvi osnovnih aktivnosti sta strokovni sodelavki iz DI Zaupanje in MC Krško ter direktorica KTRC Radeče in zakoniti zastopnik MD Bistrica ob Sotli predstavili, kako bodo aktivnosti potekale pri posameznem partnerju ter kako bodo te aktivnosti vplivale na njihova lokalna okolja.

Program so zaokrožile kulturne točke, nastopili so bivša prostovoljca in sedanja zaposlena v MC Krško Maša Mlakar in Admir Bajrović ter prostovoljec DI Zaupanje Alen Pešec.

Srečanje so zaključili z neformalnim druženjem v preventivnem središču MC Krško. Organizatorji smo zadovoljni z obiskom in odzivi na naš projekt, želimo si dobrega sodelovanja s skupnostjo v prihodnjih skoraj dveh letih trajanja projekta.

Vodja projekta RIS
Mihaela Kovačič, MC Krško

Vir in foto: MC Krško

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji