Rebecca o Erasmus+ izmenjavi "Sem nadvse zadovoljna s pridobljenim znanjem, izkušnjami in novimi poznanstvi"

11 Apr2018
470

MARIBOR – Pod okriljem Združenja EPEKA, so.p. iz Maribora, se je Rebecca udeležila Erasmus+ izmenjave v Veliki Britaniji. Rebecca se je odločila deliti kratek zapis o svojih izkušnjah in vtisih iz Leicestra.

IMG_5149
Kot ena izmed 3 udeležencev iz Slovenije sem se udeležila projekta ErasmusPlus v Veliki Britaniji. Natančneje- training course oz. usposabljanje na temo “Freedom of expression- the right or the duty?”. Namen tega projekta je bil usposobiti mladinske delavce, mladinske voditelje in trenerje, jih opremiti za poznavanje osnov človekovih pravic in ukrepanje proti kršitvam le teh; še posebej sovražnega govora, hkrati pa nam je projekt dal različna orodja in metode, ki jih lahko uporabimo pri delu z mladimi v svojih lokalnih skupnostih. Na usposabljanu smo bili po trije udeleženci iz Velike Britanije, Slovenije, Nemčije, Italije, Litve, Turčije in Hrvaške.
IMG-5463
Spoznali smo se s tematiko človekovih pravic, natančneje smo se poglobili v svobodo govora in sovražni govor, spoznali da je meja med njima včasih zelo zamegljena in je ni mogoče natančno določiti. Predstavili smo situacijo in pravne prakse po državah udeleženkah. Čas smo posvetili tudi problematiki stereotipov, zadržkov in procesu izpodbijanja le teh. Posvetili smo se tudi občutljivim (grozljivim) primerom iz realnega življenja – masaker na norveškem otoku Otoeya. Predstavili primer s strani vseh udeležencev (storilca; žrtev & njihovih družin; governmenta).
IMG-5453
Zelo zanimiva izkušnja, kljub napornemu tempu in konstantno zahtevani koncentraciji, sem nadvse zadovoljna s pridobljenim znanjem, izkušnjami in novimi poznanstvi.

Vir in FOTO: EPEKA

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Mnenja

Sorodni članki

Avtorji