Pričetek cikla “Itchy Feet”

Processed with VSCO with a5 preset
18 apr2018
162

SLOVENIJA – “Itchy feet” je cikel, v katerega je udeleženih 12 prostovoljcev, ki bodo v naslednjih mesecih po različnih slovenskih krajih mladim predstavljali in jih informirali o različnih mednarodnih prostovoljskih projektih, ki se jim lahko priključijo. Prvi del cikla, kjer so se prostovoljci na intenzivnem enotedenskem treningu seznanjali s koncepti trajnosti, globalnega učenja, mednarodnega prostovoljstva, obiskali različne organizacije in reflektirali svoje predstave o svetu, se je zaključil v začetku aprila. Prostovoljci so tako že čisto nared, da mlade skozi delavnice motivirajo za priključitev v različne programe in tudi na ta način spodbujajo aktivno državljanstvo. S tem namenom vabimo vse izobraževalce, mladinske organizacije, izobraževalne ustanove in ostale zainteresirane, da se nam na tej poti pridružite. Želimo si, da priložnosti za mlade, ki so na voljo, dosežejo tudi kraje po Sloveniji, kjer morda drugače ni tolikšne informiranosti.

Novičnik_VoluntariatCikel se izvaja v sklopu strateškega partnerstva EVS, s podporo MOVIT-⁠a.

Kaj bo sledilo? Udeleženci se bodo maja še enkrat srečali, da pripravijo promocijske aktivnosti, skupaj načrtujejo delo in metodologijo svojega prihodnjega dela.

Kakšen je cilj? Udeleženci bodo razdeljeni v skupine in bod tako organizirali delavnice v šolah, mladinskih centrih po slovenskih krajih, da bi mlade informirali o priložnostih na področju mednarodnega prostovoljstva, o pomembnosti neformalnega učenja in pridobivanja kompetenc s pomočjo mednarodnega prostovoljstva, s poudarkom na priložnosti za sodelovanje mladih v programih ERASMUS +. Če želite, da delavnice izvedemo tudi pri vas oziroma se želite priključiti skupini prostovoljcev, nam lahko pišete na mail: programi@zavod-voluntariat.si.

Vir in foto: Zavod Voluntariat

 

 

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji