Povezani v barvah Dan za spremembe

29572695_611931832480115_1395625752101743739_n
03 apr2018
284

LJUBLJANA – Mladi zmaji se (tudi letos) pridružujemo 9. vseslovenski prostovoljski akciji Dan za spremembe, ki jo vsako leto v začetku aprila organizira Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva in humanitarna organizacija, ki s svojim delovanjem zagovarja socialno šibkejše ter dviguje kvaliteto bivanja v skupnosti.

Letošnja akcija ob Dnevu za spremembe bo v barvah medkulturnosti dvigovala zavest o povezani in solidarni skupnosti. Mladi zmaji bomo z akcijo Povezujemo v barvah prispevali k trdnejši in bolj povezani skupnosti naselja BS3. Na večnamenskem športnem igrišču, ki se nahaja v bližini Četrtnega mladinskega centra Bežigrad – Mladinca, bomo v soboto, 7.4. med 15. in 18. uro slikali na leseno pregrado, ki obdaja malo nogometno igrišče in je trenutno popisana s sovražno in nestrpno nastrojenimi sporočili ter navijaškimi izreki. Pregrado želimo preurediti tako, da bo mimoidoče osveščala o pomembnosti okoljevarstva, medkulturnega dialoga, sodelovanja, solidarnosti in strpnosti. Pri tem nam bodo pomagali prostovoljci iz Španije, Kenije, Venezuele, Nemčije in Slovenije. Obiskovalci, mimoidoči, prostovoljci in ostali sodelujoči bomo lahko pustili svoj pečat na leseni pregradi in tako pokazali, da nestrpnost in sovražni govor v naselju nista zaželjena, hkrati pa se bomo imeli možnost preizkusili v zanimivih dvoriščnih igrah, značilnih za vsako od sodelujočih držav ter okusili preproste jedi, ki jih bodo pripravili prostovoljci v sodelovanju z mladostniki, ki obiskujejo mladinske centre Mladih zmajev. Z akcijo želimo povezati različne prebivalce lokalne skupnosti in predstaviti raznolikost kultur, ki so del te skupnosti – skozi igro, hrano in umetnost.

Da bo izkušnja prijetnejša, bomo v četrtek, 5.4. v sodelovanju s Četrtno skupnostjo Bežigrad organizirali čistilno akcijo in tako poskrbeli za čistejši okoliš naselja. Vse, ki želite prispevati k lepši in čistejši Ljubljani vabimo, da se nam med 16. in 17. uro pridružite na Vojkovi 73, v Četrtnem mladinskem centru Bežigrad. Tam boste dobili vrečko in nadaljnje napotke, morda pa tudi družbo entuziastičnih in k lepši Ljubljani usmerjenih someščanov.*

*V primeru slabega vremena bomo akcijo izvedli ob drugem terminu. Rezervi termin je 10.4.

Pripravila:
Urška Kaplan, koordinatorka pri Mladih zmajih Bežigrad

Vir in foto: Mladi zmaji

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji